Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Σ.Ε.Π.Ε. : Ετοιμάζει έρευνα για την ανάπτυξη λογισμικού στην Ελλάδα

Την πρωτοβουλία διεξαγωγής έρευνας σχετικά με τον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Σκοπός της έρευνας, η οποία απευθύνεται στις Επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, είναι η καταγραφή των δραστηριοτήτων και αναγκών των επιχειρήσεων, που ασχολούνται με την παραγωγή λογισμικού στη χώρα μας, καθώς και η καλύτερη δυνατή χαρτογράφηση του κλάδου.

Παράλληλα, στόχος του ΣΕΠΕ είναι τα αποτελέσματα της έρευνας να αξιοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση και συστηματοποίηση των προτάσεων και ενεργειών του Συνδέσμου προς την Πολιτεία, καθώς και για την εξεύρεση πιθανών συνεργασιών προς την υλοποίηση έργων και ανάπτυξη λύσεων, ή/ και υπηρεσιών, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην ελληνική αγορά. Τα συμπεράσματα από την επεξεργασία, μαζί με τα στοιχεία αυτά, θα είναι διαθέσιμα προς τις Επιχειρήσεις κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τους αρμοδίους φορείς και θα αξιοποιηθούν κατά την υποβολή των προτάσεων του ΣΕΠΕ προς την Πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων του κλάδου είναι εξαιρετικά σημαντική για τη βέλτιστη δυνατή χαρτογράφησή του. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό του τρόπου, με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα και τις συγκεκριμένες ενέργειες/ δράσεις, που θα πρέπει να αναλάβει η Πολιτεία για να δημιουργήσει σταδιακά ένα ευνοϊκό περιβάλλον εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Το σχετικό ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.sepe.gr/gr/SEPEsurvey.

Η απάντηση του ερωτηματολογίου μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου. Για οποιαδήποτε σχετική απορία ή/ και διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του ΣΕΠΕ, στο email [email protected], ή/ και στα τηλέφωνα 210 924 9540-1.

Πηγή: news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση έρευνα ΣΕΠΕ ανάπτυξη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο