Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Υπόμνημα διαμαρτυρίας - Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Κοινοποιήση
-Υφυπουργό Οικονομικών κ.Γεώργιο Μαυραγάνη
-Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαίδου
-Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ.Χαράλαμπο Τσαβδάρη

Πύργος 16 Ιουλίου 2014
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας διαμαρτύρεται έντονα για το κλείσιμο της εφαρμογής υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικον. Έτους 2014 ,τα μεσάνυχτα στις 14 -7 -2014 ,καθόσον βρήκε πολλούς συναδέλφους να μην έχουν κατορθώσει να αποστείλουν τις δηλώσεις πελατών τους για τους παρακάτω λόγους:

1) Στη συμφόρηση του ηλεκτρονικού συστήματος που δεν δούλευε για αρκετές ώρες η υπολειτουργούσε
2) Στις αλλεπάλληλες ερμηνείες και διευκρινίσεις του υπουργείου που η μία ερμήνευε την άλλη .
3) Στην καθυστέρηση κατά πενήντα ημέρες έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής
4) Στην ελλειπή η λανθασμένη αποστολή στοιχείων των υπηρεσιών του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών ταμείων προς την Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
5) Στην μακρά προεκλογική περίοδο ,όπου το κράτος υπολειτουργούσε σε όλα τα επίπεδα.

Ζητάμε

Την παράταση λειτουργίας της εφαρμογής υποβολής φορολογικών δηλώσεων οικον. Έτους 2014 μέχρι 28/7/2014 χωρίς την επιβολή κανενός προστίμου η προσαύξησης και αναγνώριση των δαπανών προς έκπτωση .

Είναι αδιανόητο να θέλετε να τιμωρήσετε τους φορολογούμενους ,επειδή δεν ήταν συνεπείς ,όταν το κράτος πρώτο δεν τήρησε τον νόμο .

Επιπρόσθετα κάτι τέτοιο δεν θα επέφερε κανένα πρόσθετο όφελος στο κράτος ούτε και θα διατάρασσε την ομαλή εξέλιξη των εσόδων του.

Τέλος θα θέλαμε να σας γνωρίσομε ότι οι λογιστές φοροτεχνικοί όλης της χώρα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλο αυτό το διάστημα για να αποστείλουν ,στην συντριπτική πλειοψηφία τους ,έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις ,φθάνοντας στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής τους αντοχής και αυτό που πρωτίστως επιζητούν είναι η ομαλή λειτουργία των συστημάτων και η ακριβής τήρηση των νόμων από όλες τις πλευρές.

Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε το δίκαιο του αιτήματος μας και θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του .

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Διονύσιος Χαμεζόπουλος

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Κουμουνδούρος

Η Ταμίας
Ευγενία Γιαμπαστή

Τα Μέλη
Νταουλάρης Αλέξιος
Ψευδός Διονύσιος
Πουλακίδας Ιωάννης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο