Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της ΕΛΦΕΕ Ν. ΗΛΕΙΑΣ προς τους Βουλευτές για την επικείμενη σχετική των Φορολογικών δηλώσεων νομοθετική τροπολογία.

Επιστολή της ΕΛΦΕΕ Ν. ΗΛΕΙΑΣ προς τους Βουλευτές για την επικείμενη σχετική των Φορολογικών δηλώσεων νομοθετική τροπολογία.


Κύριοι βουλευτές,
Από την Δευτέρα καλείστε να αποφασίσετε για το θέμα της τροπολογίας που αφορά τα περί επαναπροσδιορισμού των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων.
Θα έχετε ενημερωθεί από τις διαμαρτυρίες όλων των συναδέλφων ανά την Επικράτεια, κύριος λόγος είναι ότι έχουν μείνει στα λογιστικά γραφεία μη απεσταλμένες δηλώσεις, χωρίς να είναι υπεύθυνοι οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι προσπάθησαν( για άλλη μία χρονιά) κάτω από εξαντλητικά ωράρια να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις αποστολές.
Η Ένωσή μας θέλει να σας προτρέψει, να υπερψηφίσετε την τροπολογία, ώστε να δοθεί η πίστωση χρόνου για την δυνατότητα υποβολής των άνευ προστίμου και άνευ οποιοδήποτε ποινών.
Δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και στα φορολογικά έσοδα, αν ανοίξει η εφαρμογή για λίγες ημέρες, ώστε να υποβληθούν και οι τελευταίες δηλώσεις εμπρόθεσμα.
Ζητάμε να επαναπροσδιοριστούν οι ημερομηνίες ως 28/7/2014 και σας θυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης είναι 31/7/2014.
Επίσης θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στην μη τήρηση του νόμου από το Υπουργείο Οικονομικών και τη ΓΓΠΣ.
Πιο συγκεκριμένα:
- Στην παρ.1 του άρθρου 62 του ν.2238/94 Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο νόμος ορίζει «Η δήλωση υποβάλλεται από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου του οικείου οικονομικού έτους και μέχρι την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών της επόμενης μέρας από την ημέρα λήξης της προθεσμίας.»
- Όμως η ΓΓΠΣ έκλεισε το σύστημα στις 23.58, της 14ης Ιουλίου 2014, δηλαδή 7 ώρες νωρίτερα από την λήξη της.
- Επίσης βάση ΠΟΛ. 1146/19.5.2014, η εφαρμογή των τροποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έπρεπε να ανοίξει 60 μέρες μετά την έναρξη υποβολής των δηλώσεων.
Σύμφωνα τον νόμο 2238/94 αρ. 62 παρ.1ε, θα έπρεπε να ανοίξει στις 1 Απριλίου και σύμφωνα με το πραγματικό άνοιγμα, θα έπρεπε η εφαρμογή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων, να ανοίξει στις 19 Μαΐου. Αντί αυτού άνοιξε στις 7 Ιουλίου, δηλαδή 7 ημέρες προ της λήξης της παράτασης των δηλώσεων.
Επιπλέον μία από τις οδηγίες της πιο πάνω ΠΟΛ ήταν η εξής : «2. Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2014, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή.»
Δηλαδή εξέδωσαν οδηγίες υποβολής των δηλώσεων 60 μέρες μετά την έναρξη υποβολής τους και 110 μετά την έναρξη υποβολής βάση νόμου.
Κύριοι Βουλευτές,
Πώς περιμένει ένα κράτος, να το σεβαστεί ο πολίτης, από την στιγμή που εκείνο δεν τον σέβεται πρώτο;
Κι όμως παρά το παραπάνω λογικό ερώτημα, η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων, ανταποκρίθηκε στα Δελτία Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, και οι συνάδελφοι λογιστές φοροτεχνικοί, υπερβάλλοντας εαυτούς, κατάφεραν να αποστείλουν 5.816.000 δηλώσεις ,αριθμό ρεκόρ .
Σε αυτό στο σημείο να αξίζει να σημειώσουμε, με μεγάλη λύπη, ότι μερικοί συνάδελφοι δεν τα κατάφεραν, δεν άντεξαν στην πίεση και απεβίωσαν. Η πίεση που δεχόμαστε καθημερινά οδηγεί ανθρώπους στο ΘΑΝΑΤΟ.
Το τελευταίο κύριοι βουλευτές είναι το χειρότερο όλων. Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν από την ζωή διότι υποβάλλουν δηλώσεις.
Πουθενά στον κόσμο δεν γίνονται αυτά!
Κύριοι βουλευτές,
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και λογιστή φοροτεχνικό.
Είμαστε σίγουροι ότι θα ψηφίσετε την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων ως τις 28/7/2014.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Διονύσιος Χαμεζόπουλος Ιωάννης Κουμουνδούρος
Η ταμίας
Ευγενία Γιαμπαστή Τα μέλη
Νταουλάρης Αλέξιος
Ψευδός Διονύσιος
Πουλακίδας Ιωάννης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο