Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ - Επιστολή για την κινητοποίηση της Τετάρτης 16/7

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 17-7-14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Χαιρετίζουμε την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή των συναδέλφων στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΟΛ, στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη το μεσημέρι στο Υπ. Οικονομικών, με αίτημα:

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ - ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Πολλοί λογιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, με πολύωρη παρουσία από το πρωί.

Τελικά αργά το απόγευμα συναντηθήκαμε με την Γενική Γραμματέα εσόδων η οποία και δεσμεύτηκε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί χωρίς τα δυσβάσταχτα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η όποια παράταση, αλλά και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του ηλεκτρονικού συστήματος δεν αναιρεί την τάση ενίσχυσης του αντιλαϊκού χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος. Καμιά λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ληστρική φορολογία.

Φορολογία εισοδήματος, Φόρος Ακινήτων και μια σειρά από έμμεσους και άμεσους φόρους και χαράτσια ουσιαστικά καταληστεύουν το πενιχρό εισόδημα μας.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα ανακούφισης με αύξηση των δόσεων και οι δόσεις να ξεκινούν μετά το καλοκαίρι. Δεν αποδεχόμαστε τους αντιλαϊκούς φορολογικούς νόμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάργηση τους και όχι για την «σωστή υλοποίηση τους», όπως άλλες δυνάμεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι παλεύουν για τα συμφέροντα των μικρών ΕΒΕ και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα βρισκόμαστε μόνιμα στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τους υπόλοιπους μικρομεσαίους ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, με το σύνολο της εργατικής τάξης και τη νεολαία, αποκαλύπτοντας την στόχευση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλει η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα μονοπώλια, χτίζοντας τη λαϊκή συμμαχία αντίστασης και πάλης, ανανεώνοντας το αγωνιστικό μας ραντεβού το αμέσως επόμενο διάστημα

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για:

- Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
- Κατάργηση της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ, φορολόγηση βάσει των βιβλίων και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης
- Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
- Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
- Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση του με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.
- Άμεσα κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αφορολόγητη πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο