Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων

Σε υλοποίηση της εντολής του Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ.Σάββα Τσιτουρίδη για επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων, η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, κ. Δημοσθένη Μαμμωνά, υπηρεσιακών ....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε υλοποίηση της εντολής του Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ.Σάββα Τσιτουρίδη για επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων, η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, κ. Δημοσθένη Μαμμωνά, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. προχώρησε σήμερα σε δημόσια κλήρωση τριών (3) περιοχών (Τρίκαλα, Λευκάδα, Αλεξανδρούπολη) από τους εμφανίζοντας υψηλό ποσοστό αναπηρικών συντάξεων σε σύγκριση με το συνολικό αριθμό συντάξεων.

   Από την πλευρά της Διοίκησης, στην κλήρωση παρέστησαν ο Διοικητής κ.Ιωάννης Βαρθολομαίος, οι κ.κ. Υποδιοικητές Θεόδωρος Αμπατζόγλου και Δημήτριος Κυρζόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

  Επίσης, ανακοίνωσε τον επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων στους νομούς Ηρακλείου (25,62%) και Χανίων (23,77%) ως εχόντων τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ όλων των νομών της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναπηρικές συντάξεις σε πανευρωπαικό επίπεδο κυμαίνονται μεταξύ 8% και 12%.

   Η διαδικασία ελέγχου όλων των αναπηρικών συντάξεων θα ολοκληρωθεί με την επέκταση του θεσμού του ειδικού σώματος γιατρών αναπηρίας σε όλες τις λειτουργούσες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας.

  Ο επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων στους υπό εξέταση νομούς θα γίνεται από 3μελή κλιμάκια γιατρών του Ειδικού Σώματος, οι οποίοι θα μελετήσουν το σύνολο των φακέλων και στη συνέχεια θα ασκήσουν έλεγχο σε όσους κριθούν μη επαρκώς τεκμηριωμένοι.

  Οι επιλεγείσες προς επανέλεγχο περιπτώσεις μετά από σχετική απόφαση του ασφαλιστικού οργάνου θα εξετασθούν από έκτακτες πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές στις οποίες θα προεδρεύουν γιατροί του Ειδικού Σώματος.

  Από την διαδικασία της επανεξέτασης θα εξαιρεθούν:

  Α) Οι πάσχοντες από:

 • Ακρωτηριαστικές Βλάβες άνω και κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω
 • Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου
 • Μεταμόσχευση νεφρών και συμπαγών οργάνων
 • Φωκομέλειες
  Β) Οι συνταξιούχοι αναπηρίας άνδρες άνω των 65 ετών και οι γυναίκες άνω των 60, εφόσον θεμελιώνουν δικαίωμα για σύνταξη γήρατος.

  Γ) Με οριστικοποιημένη σύνταξη λόγω αναπηρίας (διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.18 του Κ.Α.Α. δεν υπόκεινται σε επανεξέταση).

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 18% ΚΑΙ ΑΝΩ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  Up
  Close
  Close
  Κλείσιμο