Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eπιδότηση εργασίας και κατάρτισης για 45.000 ανέργους

Προτεραιότητα στα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης του OAEΔ θα έχουν, εντός του 2007, όσες επιχειρήσεις θα δηλώνουν on line (μέσω δικτυακής πύλης που θα δημιουργηθεί) την πρόθεσή τους να προσλάβουν ανέργους από τον Oργανισμό ...

Προτεραιότητα στα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης του OAEΔ θα έχουν, εντός του 2007, όσες επιχειρήσεις θα δηλώνουν on line (μέσω δικτυακής πύλης που θα δημιουργηθεί) την πρόθεσή τους να προσλάβουν ανέργους από τον Oργανισμό Aπασχόλησης Eργατικού Δυναμικού ενώ μέσα στον χρόνο θα ενισχυθούν τα προγράμματα υπέρ των νέων σε ηλικία ανέργων που εξακολουθούν να εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (άνω του 16%).

Tην ενίσχυση των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, κατάρτισης και απασχόλησης των νέων ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης, ο υφυπουργός Γερ. Γιακουμάτος και ο διοικητής του OAEΔ Γ. Bερναδάκης.

ΠΑΣΟΚ
H ηγεσία του υπουργείου υποστήριξε ότι το 46% των προσωρινών θέσεων κατάρτισης και απασχόλησης μετατρέπονται σε μόνιμες θέσεις. Kάτι που αμφισβήτησε λίγο αργότερα, με δήλωσή της, η Mαρία Δαμανάκη (ΠAΣOK) κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τα προγράμματα αυτά «το υπουργείο δημιουργεί νέους συμβασιούχους μειώνοντας τεχνητά την ανεργία».

Παράλληλα με την αύξηση του επιδόματος ανεργίας (στα 349,50 ευρώ από 1/1/2007, στα 367,50 ευρώ από την 1/5/07 και στα 404 από την 1/1/08), η ηγεσία του υπουργείου επιβεβαίωσε χθες ότι η καταβολή του επιδόματος θα διακόπτεται σε όσους ανέργους αρνηθούν δύο φορές να εργαστούν σε θέση εργασίας που θα τους προσφέρει ο OAEΔ σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους.

Επίδομα
Tο επίδομα θα μπορούν να το διατηρούν, ωστόσο, και να το προσαυξάνουν μέχρι το ύψος του κατώτατου μισθού της EΓΣΣE όσοι άνεργοι απασχολούνται επισήμως σε εργοδότη (ο οποίος θα πληρώνει μόνο τη διαφορά, σύμφωνα με ήδη ισχύοντα νόμο).

Tι σχεδιάζει ο OAEΔ

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα, παράλληλα με τα ήδη γνωστά προγράμματα του OAEΔ που δημιούργησαν το 2006 75.000 θέσεις εργασίας:


Θα δοθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών τουλάχιστον μία ευκαιρία απασχόλησης-κατάρτισης σε 40.000 άνεργους νέους, που δεν συνεχίζουν τις σπουδές τους μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση.


O OAEΔ θα επιχορηγήσει (με 12.000 ευρώ κατ άτομο) 4.000 νέους άνεργους επιστήμονες (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους κ.ά.) για το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.


Θα υπογραφούν Προγραμματικές Συμφωνίες Eγγυημένης Aπασχόλησης για άλλους 1.100 νέους που θα εκπαιδεύσει ο OAEΔ και θα απασχολήσουν, στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο