Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα του Συλλόγου Λογιστών Άργους για επέκταση της προθεσμίας υποβολής των φολογικών δηλώσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΡΓΟΥΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Άργος, 16 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη,Καραγεώργη Σερβίας 10, ΤΚ10184,email:[email protected]
2. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη,Καραγεώργη Σερβίας 10 ΤΚ 10184, email:[email protected]
3. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων,email :[email protected]
4. Γ.Γ.Π.Σ,[email protected]

Κοινοποίηση :TAX HEAVEN, [email protected]
Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε. [email protected]

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την παρούσα επιστολή και αφού εκφράσουμε τις διαμαρτυρίες μας για τις συνθήκες που κληθήκαμε να εργαστούμε στην περίοδο της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ,θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό το αίτημα μας για επέκταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιους από τους λόγους που συνηγορούν ως προς την αποδοχή του αιτήματος μας:

Πρώτον, το σύστημα TAXIS NET άνοιξε εκπρόθεσμα. Αρα δεν εφαρμόστηκε ο σχετικός νόμος που όριζε το διάστημα που θα έμενε ανοιχτό το σύστημα στους πέντε (5) μήνες και τους τρεις (3) μήνες για τις τροποιητικές δηλώσεις.

Δεύτερον, η καθυστέρηση στην καταχώρηση των στοιχείων από τους δημόσιους φορείς και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τα αρκετά λάθη που έχριζαν διόρθωσης.

Τρίτον, τα σημαντικότατα τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που μείωσε αισθητά τον καθαρό χρόνο που είχαμε στην διάθεση μας.

Βιώσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο με μεγάλη ψυχολογική και σωματική κόπωση .Αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε τα μεσάνυκτα, τα ξημερώματα, τις Κυριακές και όλα αυτά ενώ καθημερινά ερχόμασταν αντιμέτωποι με τα αμέτρητα μικρά και μεγάλα δράματα που βιώνουν οι φορολογούμενοι-πελάτες μας.

Για τους παραπάνω λόγους και αφού από την μεριά μας όλο αυτό το διάστημα έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αιτούμαστε την επέκταση λίγων ημερών (έως 25/07/2014) της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ώστε να μην επιβαρυνθούν με αδικαιολόγητα πρόστιμα τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι επαγγελματίες λογιστές –φοροτεχνικοί.
Άλλωστε η όποια παράταση δεν θα έχει κάποιο δημοσιονομικό κόστος.

Ελπίζουμε το αίτημα μας να έχει θετική ανταπόκριση.


Με τιμή,

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο