Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κανένα πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα του Γ.Ε.ΜΗ. για την υποβολή των πρακτικών όσων τακτικών Γενικών Συνελεύσεων έχουν συγκληθεί 29 και 30 Ιουνίου, διαβεβαιώνει ο Γερ. Γιακουμάτος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5202252 , FAX: 5202903, e-mail: [email protected]

Αθήνα 16 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γ.Ε.ΜΗ. στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης


Θέματα, που αφορούν στο ρόλο και τη συμβολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των μελών του στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, συζήτησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα ζητήματα:

α) της συμβολής του Επιμελητηρίου στην ενημέρωση των λογιστών - φοροτεχνικών σχετικά με τη νέα διαδικασία ανάρτησης αίτησης και υποβολής δικαιολογητικών. Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, έχει ήδη προχωρήσει η δημιουργία video με οδηγίες, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, www.oe-e.gr. Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας, παρέχεται ενημέρωση για την υποβολή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των ΑΕ. Ο λογιστής, παρά το ότι δεν προβλέπεται ως υποχρέωσή του, θεωρείται ως ο πλέον αρμόδιος για την καταχώρηση και αποστολή των στοιχείων των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ.

Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας, παρέχεται ενημέρωση για την υποβολή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των ΑΕ. Ο λογιστής, παρά το ότι δεν προβλέπεται ως υποχρέωσή του, θεωρείται ως ο πλέον αρμόδιος για την καταχώρηση και αποστολή των στοιχείων των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ.

β) της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του μητρώου των γραφείων παροχής λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών με την Υπηρεσία του ΓΕΜΗ, για τον έλεγχο της ακρίβειας των στοιχείων τους, καθώς προβλέπεται η ετήσια αποστολή των ενεργών λογιστικών γραφείων στο TAXISNET για την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Ο Υφυπουργός, επίσης, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΟΕΕ, ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου στις 20 και 21 Ιουλίου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο ηλεκτρονικό Σύστημα του ΓΕΜΗ για την υποβολή των πρακτικών όσων τακτικών Γενικών Συνελεύσεων έχουν συγκληθεί 29 και 30 Ιουνίου 2014.


Γραφείο Τύπου ΟΕΕ

Τηλ. 210 5203922


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΕΕ ΓΕΜΗ Γενικές Συνελεύσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο