Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συντονιστικό Όργανο Λογιστών Κρήτης - Αίτημα για παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΛΕΓΚΤΩΝ – ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
5. ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ
7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΛΑΣΗΘΙΟΥ


ΚΡΗΤΗ 16/07/2014

Αρ. Πρωτοκόλλου 49

Προς:
- Υπουργό, Αναπληρωτή και Υφυπουργό Οικονομικών
- Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων
- Γενικό Διευθυντή Φορολογίας Εισοδήματος

ΘΕΜΑ: Αίτημα για παράταση της υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2014


Αξιότιμοι Κύριοι,

Παρά το ότι έληξε η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2014, μεγάλος αριθμός δηλώσεων δεν έχει υποβληθεί.

Είναι γνωστό ότι και η Διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών έχει βρεθεί ανακόλουθη με διατάξεις Νόμων και αποφάσεων.

Συγκεκριμένα για το Οικονομικό Έτος 2014 ενώ προβλέπεται διάστημα 5 μηνών υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Ν. 2238/1994 άρθρο 62 παρ. 1 λόγω των γνωστών προβλημάτων του συστήματος TAXIS το διάστημα περιορίσθηκε σε διάστημα λιγότερο των τεσσάρων μηνών.

Επίσης με τις τροποποιητικές εμπρόθεσμες το διάστημα από 5 μήνες για τους ίδιους λόγους περιορίσθηκε μόλις στις 7 ημέρες.

Επίσης κατά παράβαση του Άρθρου 62 §1Ε του Ν. 2238/1994 το σύστημα TAXIS απενεργοποιήθηκε για την υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος στις 14/07/2014 και ώρα 24:00 ενώ θα έπρεπε να απενεργοποιηθεί την 08:00 π.μ. την 15/07/2014 ως το παραπάνω άρθρο ορίζει.

Για όλους αυτούς τους λόγους και προκειμένου οι σχέσεις κράτους – πολίτη να βρεθεί στη σωστή της διάσταση ζητούμε να παραμείνει ανοιχτό το σύστημα και οι υποβαλλόμενες δηλώσεις αρχικές και συμπληρωματικές, να θεωρούνται εμπρόθεσμες έως 31/07/2014, που είναι και η τελευταία ημέρα καταβολής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος.


Με εκτίμηση

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο