Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από κόσκινο περνούν οι αναπηρικές συντάξεις

Από τους νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λευκάδος, Τρικάλων και Αλεξανδρούπολης ξεκινά το ΙΚΑ τους επανελέγχους στις χορηγούμενες αναπηρικές συντάξεις...

Από τους νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λευκάδος, Τρικάλων και Αλεξανδρούπολης ξεκινά το ΙΚΑ τους επανελέγχους στις χορηγούμενες αναπηρικές συντάξεις. Οπως έχει ήδη δηλώσει ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο έλεγχος θα προχωρήσει σταδιακά σε όλους τους νομούς της χώρας. Αυτοί οι νομοί παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό αναπηρικών συντάξεων σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό συντάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναπηρικές συντάξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κυμαίνονται μεταξύ 8% και 12% όταν στην Ελλάδα ο μέσος όρος ανέρχεται σε περίπου 20%.
Η διαδικασία ελέγχου όλων των αναπηρικών συντάξεων θα ολοκληρωθεί με την επέκταση του θεσμού του ειδικού σώματος γιατρών αναπηρίας σε όλες τις λειτουργούσες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας.
Ο επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων στους υπό εξέταση νομούς θα γίνεται από 3μελή κλιμάκια γιατρών του Ειδικού Σώματος, οι οποίοι θα μελετήσουν το σύνολο των φακέλων και στη συνέχεια θα ασκήσουν έλεγχο σε όσους κριθούν μη επαρκώς τεκμηριωμένοι.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο