Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Καταγγελία του Συλλόγου Λογιστών Ν. Καστοριάς προς το Υ.Ο. για την απαράδεκτη στάση και ανυπακοή έναντι του Νόμου

Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Καστοριάς
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών
(Π.Ο.Φ.Ε.Ε. )
ΔΝΣΗ: 11Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 9 ΚΑΣΤΟΡΙΑ τηλ. 2467027022, fax 2467027022
(κιν.6944335834) * e-mail: [email protected]

Καστοριά, 15/07/2014

Θέμα: Καταγγελία του Συλλόγου Λογιστών Ν. Καστοριάς προς κ. Χαρδούβελη Υπουργού Οικονομικών, κ. Σαββαΐδου Αικατερίνης Γενικού Γραμματέα Δημοσιών Εσόδων και κ. Τσαλβδάρη Χάρη Γενικού Γραμματέα της Γ.Γ.Π.Σ. λόγω της απαράδεκτης στάσης και ανυπακοής έναντι του Νόμου.

Κα Γενικέ,

καταγγέλουμε την ανεκδιήγητη στάση που υπήρξε για:

- τη μη τήρηση του Νόμου για την περίοδο υποβολής των δηλώσεων που προβλεπόταν από τις 01/02/2014 μέχρι 30/06/2014,το οποίο άνοιξε εκπρόθεσμα με καθυστέρηση 48 ημερών και απίστευτες ελλείψεις.

-τις συνεχόμενες διακοπές του συστήματος taxis από την μέρα που άνοιξε το σύστημα με αποτέλεσμα πολλές φορές μια απλή υποβολή δήλωση φορολογίας να χρειάζεται πέρα από την τεράστια υπομονή πάνω από 1 ώρα, πρόσφατο παράδειγμα η 12/07/14 και 13/07/14.

-το χρονικό διάστημα που παραιτήθηκε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, για 5 συνεχόμενες ημέρες το σύστημα του taxis δεν λειτουργούσε, και επικράτησε το απόλυτο χάος, εξαιτίας της ανικανότητας των αρμοδίων για την στοιχειώδη και ομαλή έκβαση της διάδοχης κατάστασης.

-την εκπρόθεσμη ψήφιση τροπολογιών στην φορολογία εισοδήματος μεσούσης της περιόδου που υποβάλλονται οι δηλώσεις, με αποτέλεσμα δηλώσεις που είχαν σταλθεί να χρειάζονται τροποποίηση, με αποτέλεσμα την αύξηση της ταλαιπωρίας φορολογουμένων και λογιστών.

-το σύστημα των τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έπρεπε να ανοίξει από την 01/04/14 όπως προβλεπόταν με την ΠΟΛ.1146/19.5.2014 και αντί αυτού, φροντίσατε να το εφαρμόσετε εκπρόθεσμα στις 12/07/14, μετά από 3,5 μήνες!!Τα αναλογούντα πρόστιμα σε εσάς σύμφωνα με την λογική σας σε φορολογουμένους και επιτηδευματίες θα εφαρμοστούν για να υπάρξει ισονομία ή υπάρχει το αλάθητο σε εσάς;

- την απαράδεκτη χθεσινή διακοπή του συστήματος στις 23.58 ώρα Ελλάδος, σκεφτήκατε πόσα ‘’κλικ’’ χάθηκαν στα δύο λεπτά από όλα τα γραφεία στην Ελλάδα;

Eκτός αν αποσκοπείτε μόνο στη βεβαίωση προστίμων και συνάμα στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων σε μια τέτοια περίοδο κρίσης.

-για τις αναβαθμίσεις του συστήματος που πολλές φορές δεν λειτουργούσε καθόλου το σύστημα του taxis, γίνονταν τις καθημερινές που ο φόρτος εργασίας στα γραφεία ήταν επιβαρυμένος αντί να δώσετε εντολή στους υπάλληλους του taxisnet να δουλέψουν τα Σαββατοκύριακα, όπως είχατε απαίτηση από εμάς και το πράξαμε με το παραπάνω.

-τον επιπλέον φόρτο εργασίας που προστέθηκε την περίοδο υποβολής των δηλώσεων με την υποβολή των αιτήσεων του Κοινωνικού Μερίσματος και την συνεχόμενη αναθεώρηση των ορίων με αποτέλεσμα ο ίδιος φορολογούμενος να επισκέπτεται πολλές φορές ένα λογιστικό γραφείο και κατά συνέπεια την ταλαιπωρία του και την συμφόριση των λογιστικών γραφείων.

-την πίεση από πλευράς καταληκτικών ημερομηνιών για υποβολή των Ε9 για το 2013, με αποτέλεσμα να αναλωθεί πολύτιμος χρόνος , ενώ στο τέλος παρέμεινε ανοικτό κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε προγραμματιστεί και να γίνει από την αρχή.

Απαιτούμε τον ελάχιστο σεβασμό σε ένα κλάδο, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην οργάνωση και μηχανογράφηση του φορολογικού συστήματος, στη τήρηση των νόμων και της κρατικής φοροεισπρακτικής ικανότητας, που καπηλεύονται πολιτικοί και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Χωρίς τον κλάδο των Λογιστών- Φοροτεχνικών, το περίφημο Περιουσιολόγιο που έχει γραφτεί ουκ ολίγες φορές από τους λογιστές-φοροτεχνικούς και η χρησιμότητα του taxis θα ήταν ανύπαρκτη.

Απαιτούμε την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων μέχρι Παρασκευή 25/07/14 και την τιμωρία των υπευθύνων.

Με την ρητή επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μας.

Με εκτίμηση,
Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Καστοριάς
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο