Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Λ. - Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μην δώσει επιπλέον παράταση στην προθεσμία Υποβολής του Ε1

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 210 3810081, 38 02 923,  ΦΑΞ 38 01 227-  ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr,   Email: [email protected]
15 Ιουλίου 2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μην δώσει επιπλέον παράταση στην προθεσμία Υποβολής του Ε1 και να απενεργοποιήσει την εφαρμογή υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων 2014.

Η κατάσταση στους χώρους εργασίας είναι ασφυκτική (ατελείωτα ωράρια, εντατικοποίηση, απλήρωτη δουλειά, τήρηση προθεσμιών).
Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου λόγω της εξοντωτικής φορολογίας, ήδη από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι ο συνολικός φόρος ακουμπά τα 3,74 δις δηλαδή 1503 ευρώ κατά μέσο όρο.
Επιπλέον όσοι δεν κατάφεραν να υποβάλλουν την δήλωση τους, λόγω των τεράστιων προβλημάτων του Taxisnet, αναγκάζονται τώρα να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Επαναλαμβάνουμε την θέση μας όπως την είχαμε διατυπώσει στο Υπουργείο Οικονομικών ότι επιβάλλεται η παράταση των δηλώσεων Ε1 σε συνδυασμό με την αύξηση των δόσεων του φόρου εισοδήματος από 3 σε 10, αφού είναι πρακτικά αδύνατο από μεγάλη μερίδα του λαού να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πληρωμή του φόρου.

Επισημαίνουμε ότι η όποια παράταση, αλλά και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του ηλεκτρονικού συστήματος δεν αναιρεί την τάση ενίσχυσης του αντιλαϊκού χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος. Ποια λαϊκή οικογένεια μπορεί να ανταπεξέλθει στην βαριά φορολογία; Φορολογία εισοδήματος, Φόρος Ακινήτων και μια σειρά από έμμεσους και άμεσους φόρους ουσιαστικά καταληστεύουν το πενιχρό εισόδημα μας.
Εργαζόμενοι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι να δυναμώσουμε και να αναπτύξουμε την πάλη μας για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φορολογικοί νόμοι, οι φοροαπαλλαγές και οι ενισχύσεις στο Κεφάλαιο.

Διεκδικούμε

-    Κατάργηση όλων των χαρατσιών
-    Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα, 40.000 για οικογενειακό και προσαύξηση κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-    Αφορολόγητη πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και μέχρι 80 τ.μ. για δευτερεύουσα.
-    Κατάργηση της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους. Φορολόγηση βάση των βιβλίων και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης
-    Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
-    Άμεση κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
-    Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο Κεφάλαιο και την φορολόγηση του με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο