Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666
www.efeeth.gr, e-mail: [email protected]

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

Θεσσαλονίκη 15/7/2014

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
3) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
4) Γ.Γ.Δ.Ε. κα ΑΙΚ. ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ
5) Γ.Γ.Π.Σ. κ. Χ. ΤΣΑΒΔΑΡΗ
6) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
7) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
8) Ο.Ε.Ε.-Π.Τ.Κ.Μ.
9) Ε.Ε.Θ.
10) Β.Ε.Θ.
11) Ε.Β.Ε.Θ.
12) Ο.Ε.Ε.Θ.
13) Ο.Β.Σ.Θ.
14) Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το βράδυ της 14/7/2014 ακριβώς στις 24:00, έκλεισε το σύστημα του Taxisnet, για την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2014, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι να μην προλάβουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέσω των λογιστικών-φοροτεχνικών γραφείων.

Όμως ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να υποβληθεί το σύνολο των δηλώσεων λόγω, των πολλών και συχνών τεχνικών προβλημάτων του taxis, της διόρθωσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων αποδοχών και φόρων που υποβλήθηκαν κατά χιλιάδες λανθασμένα, κυρίως απ’ το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και από πολλές επιχειρήσεις και παρά την τεράστια προσπάθεια των Λογιστών-Φοροτεχνικών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά για να υποβληθούν οι δηλώσεις των φορολογουμένων εμπρόθεσμα.

Η εμμονή του Υπουργείου Οικονομικών να μη δοθεί ολιγοήμερη παράταση είναι άνευ προηγουμένου, όταν το ίδιο ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, δεν αφουγκράζεται τα εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα φορολογουμένων, Λογιστών-Φοροτεχνικών και των φορέων αυτών και επιπλέον δεν τηρεί την 5μηνη προθεσμία (1/2-30/6/2014), βάσει του νόμου που ισχύει λόγω του ότι καθυστέρησε να ανοίξει το σύστημα κατά 50 ημέρες (20/3/2014) και το μόνο που έκανε ήταν να δώσει 14 μέρες παράταση.

Επίσης έδωσε τη δυνατότητα μόνο για 7 μέρες να υποβληθούν εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ η κανονική προθεσμία που όρισε το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών είναι 60 μέρες.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι είναι σε απελπιστική κατάσταση και εξαιτίας αυτής θα καταστραφούν οικονομικά, αφού θα επιβαρυνθούν με τεράστια πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Δεν θεωρούμε ότι είναι σωστή οικονομική πολιτική να στηρίζονται τα έσοδα του κράτους στα βαριά πρόστιμα, τα οποία καλούνται να καταβάλουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες.

Από πού όμως να τα καταβάλουν αφού η οικονομική κρίση και η υπερφορολόγηση τους δεν τους το επιτρέπει;

Για την κατάσταση αυτή έκανε σχετική παρέμβαση πριν από μερικές μέρες και ο Συνήγορος του Πολίτη, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών τον αγνόησε.

Επίσης, θέση υπέρ της παράτασης πήραν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε, με την ευαισθησία που σας διακρίνει, να παρέμβετε άμεσα ούτως ώστε να ανοίξει το σύστημα του taxis για τουλάχιστον 10 ημέρες, με σκοπό να υποβληθούν εμπρόθεσμα και οι τελευταίες δηλώσεις, που είναι χιλιάδες και το κράτος να εισπράξει απρόσκοπτα τα έσοδα που του αναλογούν από φόρους και όχι από άδικα και τεράστια πρόστιμα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δόβελος Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλίππου Κων/νος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο