Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δένδιας: Οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια δεν πρέπει να πλήξουν τις τράπεζες και να αδικήσουν τους συνεπείς

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, δεν πρόκειται να χαρίσουμε χρήματα τα οποία οφείλονται και δεν θα ανεχτούμε την κατάσταση του πλούσιου επιχειρηματία και της φτωχής επιχείρησης.

Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε το μεγάλο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, ώστε να δημιουργήσουμε παράλληλες διαδικασίες, συγκεκριμένου χρόνου, για να απελευθερωθούν εκείνες οι επιχειρηματικές δυνάμεις που είναι σήμερα εγκλωβισμένες. Η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δίκαιου είναι βασικός άξονας στη συζήτηση που διενεργείται για τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, δεν πρόκειται να χαρίσουμε χρήματα τα οποία οφείλονται και δεν θα ανεχτούμε την κατάσταση του πλούσιου επιχειρηματία και της φτωχής επιχείρησης.

Δε θα χαρίσουμε  τα πάντα σε όλους και μετά θα φύγουμε πρόσθεσε, ωστόσο – είπε - οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια πρέπει να γίνουν χωρίς να πληγεί το τραπεζικό σύστημα και να μην αδικηθούν οι συνεπείς επιχριηματιες.

Αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είπε ότι δεν ήταν σοβαρά πράγματα οι αντιδράσεις στην Ερμού την περασμένη Κυριακή και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε. Όπως είπε ο υπουργός, θα το αξιολογήσουμε το μέτρο, θα το μετρήσουμε και θα αποφασίσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα για την αποτελεσματικότητα του.

Ο υπουργός σχολίασε ότι χρειάζεται νέο αναπτυξιακό μοντέλο για να βγούμε από την κρίση, με σαφή οδικό χάρτη, με μειώσεις εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, περικοπές του ενεργειακού κόστους, μείωση του φορολογικού βάρους και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, και να αλλάξει το Πτωχευτικό Δίκαιο προκειμένου να μην εγκλωβίζεται ο επιχειρηματίας.

«Προσέλκυση κεφαλαίων και απελευθέρωση δέσμιων επιχειρηματικών κεφαλαίων» είναι ο στόχος μας στο υπουργείο Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Δένδιας και σε ερώτηση επιχειρηματία για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, ανέφερε ότι στόχος είναι η μείωση του κόστους του εξαγωγέα κατά 50% και επενδύσεις στις υποδομές.


Εν τω μεταξύ, αύριο στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει στο υπουργείο Οικονομικών το συμβούλιο διαχειρίσεις ιδιωτικού χρέους με τη συμμετοχή της τρόικας και των υπουργών Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας.

Πηγή: http://www.skai.gr


Ετικέτες για αναζήτηση επενδύσεις τρόικα δάνεια


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο