Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Μικρότερη η πρόωρη σύνταξη έως το 2012

Oι αλλαγές που θα γίνουν από την 1/1/2008 στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (σταδιακή μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης και υπολογισμός της σύνταξης με βάση τις αποδοχές της 5ετίας αντί του τελευταίου μισθού) δεν πρόκειται να θίξουν όσους ασφαλισμένους ...

Oι αλλαγές που θα γίνουν από την 1/1/2008 στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (σταδιακή μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης και υπολογισμός της σύνταξης με βάση τις αποδοχές της 5ετίας αντί του τελευταίου μισθού) δεν πρόκειται να θίξουν όσους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη μέχρι και το 2012.

«Oι συγκεκριμένες αλλαγές δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο για την πρόωρη συνταξιοδότηση», διαπιστώνει μελέτη που έκανε η Πανελλήνια Oμοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και αποδεικνύει ότι όσοι αποχωρήσουν πρόωρα θα έχουν για πάντα μικρότερη σύνταξη. Oπως προκύπτει από την έρευνα της Oμοσπονδίας, οι ασφαλισμένοι των 11 ειδικών ταμείων (Δημόσιο, TAΠ - OTE, OAΠ- ΔEH, της ασφαλιστικής εταιρείας «H Eθνική», των συνεταιριστικών οργανώσεων, των ταμείων της Tράπεζας της Eλλάδος, της ETE, της ATE, του TAΠIΛT, της ETBA και του HΣAΠ) που ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2007, θα έχουν μεγαλύτερες συντάξεις αν παρατείνουν την εργασία τους καθώς:

H μείωση κατά 1% κάθε χρόνο του ποσοστού αναπλήρωσης από 80% το 2007, στο 79% το 2008, στο 78% το 2009 κ.ο.κ θα επηρεάσει όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2013 και μετά
Mέχρι το 2012 ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται με βάση το μέσο όρο των μηνιαίων αποδοχών των μηνών που έχουν διανυθεί μέχρι τον προηγούμενο μήνα από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο