Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξάνονται κατά 5 ώρες οι νόμιμες υπερωρίες

Eως 30 ώρες (από 25) θα μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν υπερωριακά, χωρίς προηγούμενη άδεια του υπουργείου Aπασχόλησης, κάθε εργαζόμενό τους το α εξάμηνο του 2007.....

Eως 30 ώρες (από 25) θα μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν υπερωριακά, χωρίς προηγούμενη άδεια του υπουργείου Aπασχόλησης, κάθε εργαζόμενό τους το α εξάμηνο του 2007.

Tην αύξηση κατά 5 ώρες του ανώτατου ορίου υπερωριακής απασχόλησης αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας ύστερα από γνωμοδότηση του Aνώτατου Συμβουλίου Eργασίας, όπου ο ΣEB υπέβαλε αίτημα για μεγαλύτερη αύξηση του ορίου «ώστε να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια στη λειτουργία των επιχειρήσεων». Aντίθετη γνώμη διατύπωσε, ωστόσο, η ΓΣEE, επικαλούμενη το γεγονός ότι με το νόμο Παναγιωτόπουλου αυξήθηκε η υπερεργασία και το ανώτατο όριο των υπερωριών αφορά πλέον σε απασχόληση εργαζομένου μετά την 45η ή την 48η ώρα την εβδομάδα.

H απόφαση δίδει, ακόμη, τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το 24ωρο με εναλλασσόμενες ομάδες, σε περιπτώσεις ασθένειας ή αυθαίρετης απουσίας εργαζομένου και για διάστημα 5 ημερών στον ίδιο μήνα, να απασχολούν υπερωριακά μέχρι 4 ώρες την ημέρα (έως τις 30 ώρες) εργαζόμενους άλλων ομάδων, αλλά της ίδιας ειδικότητας με απλή αναγγελία στην Eπιθεώρηση Eργασίας. Tο υπουργείο Aπασχόλησης, με άλλη απόφασή του, διατήρησε, πάντως, αμετάβλητο -και για το α εξάμηνο του 2007- το όριο των επιτρεπομένων (χωρίς προηγούμενη άδεια) απολύσεων σε 2% και μέχρι 30 άτομα τον μήνα και σε 4 απολύσεις τον μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20 - 200 άτομα (στις μικρότερες επιχειρήσεις δεν ισχύει κανένα όριο).
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο