Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Έρχονται βελτιώσεις στο συμπληρωματικό φόρο και στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Τελευταία ευκαιρία για ορθές δηλώσεις

Αλλαγές προς το θετικότερο αναμένεται να επέλθουν στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητων (ΕΝΦΙΑ) και τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή.

Τις σχετικές αλλαγές τις εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και τις αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης. Η κατάθεση και η ψήφιση των αλλαγών αυτών είναι και ένας από τους λόγους που καθυστερεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και η επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις θα δίνεται η δυνατότητα σε φορολογουμένους που δεν έχουν δηλώσει ορθά τα ακίνητά τους να προχωρήσουν σε αλλαγές στο Ε9 έως το τέλος του έτους, προκειμένου να οριστικοποιούν τα στοιχεία της περιουσιακής τους καταστάσεως.

Πρόκειται κυρίως για αγρότες που δήλωναν αυξημένες εκτάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να λαμβάνουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις, αλλά και για φορολογούμενους που δεν έχουν δηλώσει μετά το 2010 ακίνητα στο Ε9 τους, αν και αυτά βρίσκονται στην κατοχή τους.

Τροποποιήσεις αναμένονται και στον τρόπο υπολογισμού του συμπληρωματικού φόρου ο οποίος επιβάλλεται στην αξία των δικαιωμάτων της πλήρους κυριότητας, της ψιλής κυριότητας και της επικαρπίας επί κτισμάτων και εκτός σχεδίων πόλεων εκτάσεων γης στο μέρος της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων το οποίο υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η αλλαγή θα περιορίσει μεγάλες επιβαρύνσεις που προέκυπταν κατά τον υπολογισμό του φόρου.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η τρόικα η οποία φέρεται να έχει εγκρίνει τις αλλαγές στο ΕΝΦΙΑ.Newsroom ΔΟΛ


Ετικέτες για αναζήτηση Μαυραγάνης ΕΝΦΙΑ Ε9


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο