Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Φορολογικοί έλεγχοι με συλλήψεις σε επιχειρήσεις σε Ζάκυνθο και Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελέσματα εκτεταμένων φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο

Ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε είκοσι από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, από τα οποία ένας για φορολογικές παραβάσεις, δύο για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, ένας για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού και μία αλλοδαπή, για στέρηση νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εργασίας στη χώρα μας

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το τριήμερο 04-06 Ιουλίου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στα νησιά Λευκάδα και Ζάκυνθο, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε είκοσι (20) από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής, ασφαλιστικής και λοιπής ποινικής νομοθεσίας.

Σε πέντε περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα (4 ημεδαποί και 1 αλλοδαπή) και συγκεκριμένα ένας (1) για φορολογικές παραβάσεις, δύο (2) για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, ένας (1) για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού και μία (1) αλλοδαπή, για στέρηση νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν ως εξής:

Στην Λευκάδα

· Σε εστιατόριο – καφέ – ψητοπωλείο στην περιοχή Κουζουντέλη Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση έντεκα (11) φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 291,90 €, καθώς και στέρηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή. Για τους λόγους αυτούς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Επιπλέον, στο κατάστημα διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων εργαζομένων και μη επίδειξη του πίνακα προσωπικού.
· Σε κατάστημα σνακ - πιτσαρία στο Νυδρί Λευκάδας διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
· Σε εστιατόριο στο Νυδρί Λευκάδας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
· Σε εστιατόριο στο Νυδρί Λευκάδας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
· Σε καφέ – μπαρ στη Λευκάδα διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
· Σε καφετέρια στην Καρυά Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση επτά (7) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
· Σε καφέ – μπαρ στην Καρυά Λευκάδας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση επτά (7) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
· Σε εστιατόριο – καφέ στην Καρυά Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και απασχόληση πέντε (5) ανασφάλιστων εργαζομένων.
· Σε κατάστημα με αντικείμενο δραστηριότητας την εκμετάλλευση ομπρελών και ξαπλωστρών - πάρκινγκ, που βρίσκεται στους Εγκρεμνούς – Αθάνι Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, η απασχόληση τριών (3) ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς και στέρηση αδείας της αρμόδιας αρχής για τον χώρο στάθμευσης, που εκμεταλλευόταν η επιχείρηση. Επιπλέον, διαπιστώθηκε καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, με την τοποθέτηση τριάντα (30) ομπρελών και 60 ξαπλώστρων, καταλαμβάνοντας συνολικά 90 τ.μ. στην περιοχή. Για την συγκεκριμένη παράβαση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
· Σε καφετέρια – μπαρ, που βρίσκεται στην περιοχή Επίσκοπος - Νικιανά Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η απασχόληση τεσσάρων (4) ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς και η καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, με την τοποθέτηση 36 ομπρελών και 72 ξαπλώστρων, καταλαμβάνοντας συνολικά 150 τ.μ. στην περιοχή. Για την καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας συνελήφθη ο διαχειριστής της εταιρείας και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
· Σε καφετέρια – εστιατόριο – μπαρ στην παραλία Λευκάδας, διαπιστώθηκαν μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.

Στη Ζάκυνθο:

· Σε εστιατόριο στο Λαγανά Ζακύνθου, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
· Σε εστιατόριο στο Λαγανά Ζακύνθου, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση έξι (6) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
· Σε εστιατόριο στο Λαγανά Ζακύνθου, διαπιστώθηκαν μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου και μη επίδειξη του πίνακα προσωπικού.
· Σε εστιατόριο – καφετέρια – μπαρ στο Βασιλικό Ζακύνθου, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
· Σε εστιατόριο στον Αγ. Σώστη Ζακύνθου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
· Σε εστιατόριο στον Πλάνο Ζακύνθου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
· Σε εστιατόριο στο Λαγανά Ζακύνθου, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση μιας (1) αλλοδαπής εργαζομένης, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εργασίας στη χώρα μας. Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, καθώς και η παράνομη αλλοδαπή και σε βάρος τους ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
· Σε σνακ – μπαρ – καφετέρια - ψησταριά στη Ζάκυνθο, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και εντοπίστηκαν δύο (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στον πίνακα προσωπικού.
· Σε καφέ – μπαρ ξενοδοχείου στο Λαγανά Ζακύνθου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο