Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο μηχανισμός εκκαθάρισης της Γ.Γ.Π.Σ.

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός


Η εκκαθάριση του φόρου αποτελούσε ανέκαθεν μία πολύ σημαντική έννοια στα φορολογικά δρώμενα του τόπου. Εδώ και χρόνια ο αλγόριθμός της αποτελεί τον διακαή πόθο του κάθε λογιστή – φοροτεχνικού. Στο άκουσμα και μόνο της εκκαθάρισης, όλοι έτρεμαν -ειδικότερα τα τελευταία χρόνια-, αγωνιώντας για το αποτέλεσμα αυτής. Μάλιστα, στην αγορά των φαρμάκων κυκλοφορούν  εδώ και τρία χρόνια ειδικά χάπια με καταπραϋντικές δράσεις αναφορικά με τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι φορολογούμενοι στη θέα του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Το σύστημα της εκκαθάρισης βασίζεται σε έναν πρωτοποριακό μηχανισμό, ο οποίος ονομάζεται μηχανισμός εκκαθάρισης. Για τον περίφημο μηχανισμό εκκαθάρισης έχουν γραφεί πολλά συγγράμματα σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία εκθειάζουν τους πρωτοποριακούς υπολογισμούς του, τον αδιάλειπτο τρόπο λειτουργίας του και μια σειρά άλλων μοναδικών χαρακτηριστικών που τον καθιστούν σημείο αναφοράς. 

Ενδεικτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε το σύγγραμμα  «Ο μηχανισμός εκκαθάρισης, στα ίχνη μιας ιδιοφυΐας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις των ταλαίπωρων λογιστών (σ.σ. δείτε παρακάτω εξώφυλλο του βιβλίου).

 Ο μηχανισμός εκκαθάρισης, φυλάσσεται σε κατάλληλη προθήκη διεθνών προδιαγραφών, μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στον χώρου του κεντρικού υπολογιστή  του TAXIS (σ.σ. δείτε σχετική φωτογραφία).

Σε αποκλειστικότητα, εξασφαλίσαμε μια μοναδική φωτογραφία του μηχανισμού της εκκαθάρισης και έτσι έχετε τη μεγάλη τιμή να δείτε -έστω και μέσα από μια απλή φωτογραφία-, τον περίφημο μηχανισμό εκκαθάρισης.

Σήμερα όμως βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα νέο πρόβλημα στην υποβολή των δηλώσεων που ομολογουμένως μας έβαλε σε σκέψεις. Ο μηχανισμός εκκαθάρισης, το θαύμα αυτό της τεχνολογίας, δεν δούλευε προσωρινά για τεχνικούς λόγους! Βέβαια, στη χώρα μας ισχύει το γνωστό αξίωμα «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», οπότε το προσωρινό διήρκησε αρκετά, δηλαδή μέχρι και τη στιγμή αυτή που σας γράφω. Δεν γνωρίζουμε τις ορέξεις του μηχανισμού και κατά πότε το πρόβλημα θα διορθωθεί. Αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσουμε με έκτακτο δελτίο.

Το μήνυμα που βλέπαμε στην οθόνη μας ήταν το ακόλουθο:

 

 
Έντρομοι, διαπιστώσαμε ότι εκτός από το ανωτέρω μήνυμα, επακολουθούσε κι άλλο το οποίο είχε ως εξής:
Μετά την εξέλιξη αυτή, το θέμα πήρε διαστάσεις και ήδη αποτελεί πρώτη είδηση σε όλα τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία του κόσμου. Εμείς απ΄την άλλη αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει όλες αυτές τις ώρες που αναμέναμε μπροστά στον υπολογιστή μας να φτιάξει ο μηχανισμός εκκαθάρισης και ατενίζαμε τα μηνύματα λάθους του μηχανισμού!

Κλείνοντας, να σημειώσω ότι τελικά η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών που κοινοποιήθηκε σήμερα, φαντάζει πέρα για πέρα αληθινή! Όντως, υπό τέτοιες συνθήκες δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση αφού το σύστημα δουλεύει απρόσκοπτα!

 Ετικέτες για αναζήτηση ΓΓΠΣ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο