Ειδήσεις Τεχνολογία

Σινεμά το Ίντερνετ

Ταινίες και τηλεοπτικές σειρές απευθείας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας προσφέρουν πλέον τα μεγάλα στούντιο μέσα από...ιστοσελίδες όπως το Cinemanow και το αμερικανικό iTunes, ενώ σύντομα θα προστεθούν το Amazon και το Walmart...

Ταινίες και τηλεοπτικές σειρές απευθείας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας προσφέρουν πλέον τα μεγάλα στούντιο μέσα από...ιστοσελίδες όπως το Cinemanow και το αμερικανικό iTunes, ενώ σύντομα θα προστεθούν το Amazon και το Walmart. Μέσα στον νέο χρόνο μάλιστα, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές θα αρχίσουν να πωλούνται και στο ευρωπαϊκό iTunes.

Τα στούντιο και τα τηλεοπτικά κανάλια που παράγουν ταινίες και σειρές, πειραματίζονται εδώ και καιρό με τη διανομή των προγραμμάτων τους μέσω του Ίντερνετ θέλοντας να εκμεταλλευτούν την εξάπλωση των γρήγορων συνδέσεων στα νοικοκυριά. Κάποιοι προσφέρουν το πρόγραμμά τους δωρεάν, αλλά ο θεατής μπορεί μόνο να το παρακολουθήσει on-line και όχι να το αντιγράψει στον υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να αποφύγει τις διαφημίσεις. Αυτό το μοντέλο ακολουθεί το site του ABC.

Η νέα τάση όμως, είναι η διάθεση των ταινιών και των τηλεοπτικών επεισοδίων για κατέβασμα στον σκληρό δίσκο, κάτι που προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες. Η αγορά τους κοστίζει από €1 το επεισόδιο μέχρι €10 μία ταινία νέας κυκλοφορίας. Σημαντικό βήμα προόδου, που άνοιξε την αγορά, είναι η δυνατότητα αντιγραφής των ταινιών σε DVD.

Πρώτο το ηλεκτρονικό κατάστημα Cinemanow χρησιμοποίησε αυτή την υπηρεσία έπειτα από πολύμηνες πετυχημένες δοκιμές. Σε μερικές περιπτώσεις οι παραγωγοί έχουν θέσει κάποιους περιορισμούς, όπως ότι το DVD μπορεί να παίξει μόνο στον υπολογιστή που κατέβασε την ταινία.
Το Cinemanow και η America On Line (όπως και το Movielink, το οποίο όμως είναι προσβάσιμο μόνο από την Αμερική) πωλούν ταινίες σε συμφωνία με τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ. Η συλλογή του δεν είναι ακόμα ικανοποιητική για τα γούστα ενός φανατικού σινεφίλ, αλλά ο αριθμός των ταινιών αυξάνεται καθημερινά έχοντας φτάσει ήδη τις 4.000.

Νέες υπηρεσίες με ταινίες θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες το Amazon, το Walmart και η Sony καθώς και το BitTorrent, μέχρι πρόσφατα δίκτυο παράνομης διανομής ταινιών. Όλοι συζητούν ή έχουν ήδη συμφωνήσει με τα μεγάλα στούντιο για τη διάθεση των προϊόντων τους.
 
Πηγή e-portal
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο