Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φοροδιαφυγή σε νυκτερινά κέντρα και ιατρεία

7 Ιούλιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

 Αποτελέσματα εκτεταμένων φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις και ιατρεία στην Αττική

 Συνελήφθησαν δύο (2) διαχειριστές - υπεύθυνοι νυχτερινού κέντρου διασκέδασης για παραβάσεις της φορολογικής και υγειονομικής νομοθεσίας

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα (31-6 έως 6-7-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις και ιατρεία στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων, επιχειρήσεων και ιατρεία στις περιοχές των Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Αγίου Στεφάνου, Γαλατσίου, Πατησίων και Γλυφάδας, όπου σε εννέα (9) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε μια από τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά δύο (2) άτομα, υπεύθυνοι νυκτερινού κέντρου διασκέδασης για παραβάσεις της φορολογικής και υγειονομικής νομοθεσίας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:

· Σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης-club στο Ελληνικό, διαπιστώθηκαν α) η μη έκδοση εννέα (9) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας οκτακοσίων δέκα ευρώ (810 €). Για το λόγο αυτό, συνελήφθησαν, ως διαχειριστές της επιχείρησης, δύο (2) 34χρονοι ημεδαπο. Επιπλέον βρέθηκαν τρεις (3) εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) ενώ το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

· Σε καφετέρια στα Κάτω Πατήσια, διαπιστώθηκαν α) η μη έκδοση δυο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, β) η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών φορολογικού μηχανισμού, γ) η μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων και δ) λειτουργία του άνευ της προβλεπόμενης αδείας.

· Σε ταβέρνα στο Κρυονέρι διαπιστώθηκαν α) η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών, β) η μη δήλωση του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, γ) η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού, δ) η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων υπαλλήλων, κατά παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε αναψυκτήριο στο Γαλάτσι, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού.

· Σε σνακ-μπαρ στο Γαλάτσι διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

· Σε κατάστημα μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στο Ολυμπιακό χωριό δεν επεδείχθησαν φορολογικά στοιχεία και έγγραφα νομιμοποίησης του συλλόγου και θα ακολουθήσει περαιτέρω φορολογικός έλεγχος.

· Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού και δύο (2) εργαζόμενοι βρέθηκαν να εργάζονται πέραν του δηλωμένου ωραρίου τους, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα βρέθηκε ένας εργαζόμενος να εργάζεται πέραν του δηλωμένου ωραρίου του κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας


· Τέλος, σε ιατρείο μαιευτήρα-χειρούργου γυναικολόγου στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις του «Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών» και συγκεκριμένα μη ορθή ενημέρωση του τηρούμενου Βιβλίου Εσόδων - Εξόδων.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης