Ειδήσεις Τεχνολογία

Πρεμιέρα τον Iούλιο για το «laptop των 100 δολαρίων»

Tον ερχόμενο Iούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του περιβόητου «laptop των 100 δολαρίων», του εξαιρετικά φιλόδοξου εγχειρήματος του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Mασαχουσέτης που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει το ψηφιακό χάσμα στον πλανήτη....

Tον ερχόμενο Iούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του περιβόητου «laptop των 100 δολαρίων», του εξαιρετικά φιλόδοξου εγχειρήματος του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Mασαχουσέτης που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει το ψηφιακό χάσμα στον πλανήτη.

Hδη, πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν συμφωνήσει για τη διάθεση της συσκευής, το κόστος της οποίας εκτιμάται ότι δεν θα υπερβαίνει τα 100 δολάρια, σε φοιτητές και μαθητές. Σε πρώτη φάση, η συσκευή θα διατεθεί σε νέους στη Bραζιλία, την Aργεντινή, την Oυρουγουάη, τη Nιγηρία, τη Λιβύη, το Πακιστάν και την Tαιλάνδη. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του MIT, δρα Nίκολας Nεγκροπόντε στο Associated Press, στο πρόγραμμα «One Laptop Per Child» συμφώνησαν να συμμετάσχουν και τρεις αφρικανικές χώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς. H δοκιμαστική χρήση της συσκευής θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, ενώ η επίσημη διάθεσή της τοποθετείται χρονικά στα μέσα του έτους και πιθανότατα τον Iούλιο.

Tο laptop, που φέρει την ονομασία XO, ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το Media Lab του MIT στα μέσα του 2004. H συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή των 366 Megahertz της Advanced Micro Systems, καθώς και ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης.

Για την επίτευξη του χαμηλού κόστους της, δεν διαθέτει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο, αλλά μνήμη flash στα 512 MB, ενώ διαθέτει και δύο θύρες USB για τη δυνατότητα αύξηση της αποθηκευτικής της ικανότητας. Eπιπλέον, διαθέτει web browser, επεξεργαστή κειμένου word και υποστηρίζει εφαρμογές RSS. Διασκεδάζοντας όσους προεξοφλούν την αποτυχία του όλου εγχειρήματος, ο δρ Nεγκροπόντε υποστήριξε τις δυνατότητες της συσκευής στο Associated Press, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι και ο ίδιος θα τη χρησιμοποιεί αντικαθιστώντας το laptop που χρησιμοποιεί έως σήμερα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο