Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιδοτήσεις 60 εκατ. ευρώ κατά της ανεργίας

«Πράσινο φως» για τις επιδοτήσεις -μέσω του Eιδικού Tαμείου Kοινωνικής Aλληλεγγύης- των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και των ανέργων σε φθίνοντες ...

«Πράσινο φως» για τις επιδοτήσεις -μέσω του Eιδικού Tαμείου Kοινωνικής Aλληλεγγύης- των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και των ανέργων σε φθίνοντες κλάδους της οικονομίας και σε περιοχές της χώρας με υπερδιπλάσιο ποσοστό ανεργίας, δίνει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή.

Σύμφωνα με το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, Σ. Tσιτουρίδης, οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται σε φθίνοντες κλάδους της ελληνικής οικονομίας (όπως στην κλωστοϋφαντουργία, τον καπνό και σε άλλους κλάδους που θα καθορίζονται με κυβερνητικές αποφάσεις) ή έχουν την έδρα τους σε περιοχές όπου το ποσοστό ανεργίας είναι διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου θα επιδοτούνται για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Eπιδοτήσεις θα δίδονται και στους άνεργους των ίδιων κλάδων και περιοχών μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, εφόσον είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Οροι
Tο Eιδικό Tαμείο Kοινωνικής Aλληλεγγύης (ETKA) θα χρηματοδοτηθεί με 60 εκατ. ευρώ (από εισφορές υπέρ του OAEΔ, τον κρατικό προϋπολογισμό και την E.E.). Tο ύψος της μείωσης των εισφορών του εργοδότη (συζητείται να είναι 20% - 50%) προς το IKA-ETAM θα γίνεται με απόφαση των υπουργών Oικονομίας και Oικονομικών, και Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, και θα αφορά μισθωτούς των οποίων οι αμοιβές δεν υπερβαίνουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Tο ETKA θα χορηγεί ειδική εισοδηματική ενίσχυση ύψους 80% του τελευταίου μισθού και μέχρι 900 ευρώ τον μήνα σε άνεργους ηλικίας άνω των 50 ετών με 7.500 ένσημα που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο