Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. προς τον Υπ. Οικονομικών για συγκεντρωτικές καταστάσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.


Δωδεκανήσου 7 2310-513875 [email protected] www.solnth.gr
Θεσσαλονίκη, 2-7-2014

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Σαββαΐδου Αικατερίνη
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Συγκεντρωτικές καταστάσεις χρήσης 2014

Κύριε Υπουργέ,

Με επιστολή μας προς το Υπουργείο Οικονομικών την 8-5-2014, τονίσαμε ότι είναι αδύνατο όλες οι υποχρεώσεις αυτής της περιόδου να διεκπεραιωθούν εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί. Ζητήσαμε, μεταξύ άλλων, οι καταληκτικές ημερομηνίες των υποχρεώσεων που δεν επηρεάζουν άμεσα τα έσοδα του κράτους, μεταξύ των οποίων και οι συγκεντρωτικές καταστάσεις εισροών και εκροών για το 2014, να μετατεθούν στις 31 Οκτωβρίου 2014.

Σας θυμίζουμε ότι οι πλήρεις οδηγίες για το νέο τρόπο υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων δόθηκαν στις 17-3-2014 με την ΠΟΛ.1078/17.3.2014. Είναι φυσικό, οι προσαρμογές των προγραμμάτων των επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων να απαιτούν χρόνο για να ολοκληρωθούν. Ταυτόχρονα όμως, έπρεπε οι επιχειρήσεις να ενημερώσουν τα βιβλία τους ώστε να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις (υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. κλπ) χωρίς να έχουν προλάβει να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι κατά την προσπάθεια υποβολής των ως άνω συγκεντρωτικών καταστάσεων παρουσιάζονται πάρα πολλά προβλήματα τα οποία καθιστούν αδύνατη τη σωστή και έγκαιρη εφαρμογή του μέτρου.

Πιστεύουμε ότι το μέτρο χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για την ορθή εφαρμογή του και χρονική ευχέρεια για την προσαρμογή των προγραμμάτων των λογιστηρίων στα νέα δεδομένα.

Προτείνουμε την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος τουλάχιστον για τη χρήση 2014 και παράλληλα τη δυνατότητα λειτουργίας, της οριστικοποιημένης πλέον, πιλοτικής εφαρμογής για τον εντοπισμό προβλημάτων που ίσως προκύψουν στην πράξη.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΟΛΝΘ συγκεντρωτικές


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο