Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο "σκαμνί" η Ελλάδα για την υψηλότερη φορολόγηση προσωπικών εταιρειών από χώρες του εξωτερικού

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλείται η Ελλάδα για το φορολογικό καθεστώς που διέπει τις προσωπικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν απέστειλε σήμερα αιτιολογημένη γνώμη....

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλείται η Ελλάδα για το φορολογικό καθεστώς που διέπει τις προσωπικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν απέστειλε σήμερα αιτιολογημένη γνώμη στις ελληνικές αρχές με βασικό αίτημα την τροποποίηση της ελληνικής νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία οι αλλοδαπές προσωπικές εταιρείες στην Ελλάδα φορολογούνται υψηλότερα από τις αντίστοιχες ημεδαπές.

Η Επιτροπή αναφέρει πως οι ισχύοντες στην Ελλάδα φορολογικοί κανόνες "εισάγουν διακριτική μεταχείριση και δεν συμβιβάζονται με τη συνθήκη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία εγγυάται την ελευθερία εγκατάστασης" και ζητά από τις ελληνικές αρχές να απαντήσουν εντός δύο μηνών, διαφορετικά η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ειδικότερα, η Επιτροπή επισημαίνει πως, σύμφωνα με την ελληνική φορολογική νομοθεσία, οι προσωπικές εταιρείες που έχουν την καταστατική ή την πραγματική τους έδρα στην Ελλάδα, υπόκεινται σε χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τις προσωπικές εταιρείες που έχουν την καταστατική ή την πραγματική τους έδρα σε άλλα κράτη μέλη.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ενώ η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ των φορολογικών συντελεστών για τις ημεδαπές και τις αλλοδαπές προσωπικές εταιρείες, υποστηρίζει ότι η διαφορά αυτή είναι δικαιολογημένη, λόγω του ότι ένα ποσοστό των κερδών των ημεδαπών προσωπικών εταιρειών φορολογείται ως προσωπικό εισόδημα των εταίρων.

Πηγή Κέρδος

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο