Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις ΠΟΜΙΔΑ για την μείωση του τέλους χαρτοσήμου

Διευκρινίσεις αναφορικά με την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου στα μισθώματα έδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι βάσει του σχετικού νόμου του υπ.Οικονομικών «το τέλος χαρτοσήμου που επιβάλλεται στα μισθώματα από εκμίσθωση κατοικιών .....

Διευκρινίσεις αναφορικά με την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου στα μισθώματα έδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι βάσει του σχετικού νόμου του υπ.Οικονομικών «το τέλος χαρτοσήμου που επιβάλλεται στα μισθώματα από εκμίσθωση κατοικιών γενικά που αποκτώνται από 1.1.2007 έως 31.12.2007 περιορίζεται στο 1,50% και από 1.1.2008 και μετά καταργείται».

Σχετικά με τη διάταξη αυτή, από την ΠΟΜΙΔΑ διευκρινίζονται τα εξής:


Η σταδιακή κατάργηση αφορά αποκλειστικά το τέλος χαρτοσήμου των μισθώσεων κάθε είδους κατοικιών, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται περί κύριας κατοικίας, δευτερεύουσας, εξοχικής, φοιτητικής κλπ. ή ακόμη και επαγγελματικής μίσθωσης, αν το μίσθιο κατά το μισθωτήριο είναι κατοικία.

Επισημαίνεται ότι η κατάργηση δεν αφορά τις λοιπές μισθώσεις, ενδεικτικά των καταστημάτων, γραφείων, αποθηκών, ακαλύπτων χώρων κλπ.

Σημειώνεται πως το τέλος χαρτοσήμου (3%) επιβαρύνεται με εισφορά 20% υπέρ του Ο.Γ.Α. Συνεπώς ολόκληρη η επιβάρυνση είναι 3,6% και το μισό τέλος είναι 1,8% και εισπράττεται μέσω της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του εκμισθωτή.
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο