Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Περίπου 500.000 δηλώσεις παραμένουν προσωρινά αποθηκευμένες στο TAXISnet - Σε λίγες ημέρες ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων

Με προβληματισμό παρακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την εξέλιξη της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς παρά την παράταση των δύο εβδομάδων που παρασχέθηκε στους φορολογούμενους εκείνοι εξακολουθούν να καταθέτουν με πολύ αργούς ρυθμούς τις δηλώσεις τους.

Μέχρι και χθες, Κυριακή, είχαν υποβληθεί στο Taxisnet περίπου 4,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, ενώ σήμερα Δευτέρα από νωρίς το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα ο αριθμός των δηλώσεων που μπήκε στο σύστημα δεν ξεπερνούσε τις 50.000!

Σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι από τις 1,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ακόμη, οι 500.000 δηλώσεις είναι προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα και οι φορολογούμενοι διστάζουν να ολοκληρώσουν την υποβολή του Ε1.

Μέχρι σήμερα το 40,92% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων, ήτοι 1.660.232 δηλώσεις είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε συνολικό φόρο 2,03 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος που καλούνται να καταβάλουν οι φορολογούμενοι με τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχεται σε 1.224 ευρώ.

Το δημοσίευμα των "Νέων" συμπληρώνει επίσης ότι, την προσεχή Τετάρτη 2 Ιουλίου ή την Πέμπτη 3 Ιουλίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα θέσει σε παραγωγική λειτουργία την ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των τροποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδημάτων.

Η εφαρμογή υποβολής εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί ήδη από τα μέσα Απριλίου, ωστόσο οι εκλογές και οι αλλαγές στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων καθυστέρησαν την ολοκλήρωσή της.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο