Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ιδού η Ρόδος, ιδού και .. η λύση στο πρόβλημα των δηλώσεων


Ε.Λ.Φ.Ε.Ε Ρόδου
Αρ. Πρωτ: 25/ 27-06-2014
Γρ. Λαμπράκη 7 851 00 Ρόδος Ρόδος
Τηλ : 22410/36500 – fax : 22410/32108
http://www.lsr.gr
e-mail : [email protected]

ΠΡΟΣ: τα μέλη μας

Θέμα : Ιδού η Ρόδος, ιδού και .. η λύση στο πρόβλημα των δηλώσεων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο και το ύφος της από 24/06/2014 ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς και του σχετικού σημερινού ευχαριστηρίου Δελτίου Τύπου του Υπουργείου, για την αυξημένη ανταπόκριση και διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που επέδειξαν την τελευταία εβδομάδα οι Έλληνες φορολογούμενοι, σας ανακοινώνουμε πως, από ότι φαίνεται, δόθηκε επιτέλους λύση σε ένα από τα προβλήματα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες το φορολογικό μας σύστημα και εμάς τους ίδιους ειδικότερα.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μία ριζοσπαστική πρόταση, που ενσωματώνει το απαύγασμα κάθε μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, κυρίως δε προς την απελευθέρωση της αγοράς και των ωραρίων, διότι θα ήταν απαράδεκτο, στην προσπάθεια που καταβάλλεται, να υπάρχουν κλάδοι που εργάζονται μόνο την ημέρα.

Η παραγωγικότητα της χώρας επιτάσσει την 24ωρη λειτουργία κάθε επιχείρησης ειδικότερα των λογιστών – φοροτεχνικών συμπεριλαμβανομένων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο, δίνει τέλος στον εκνευρισμό της δυσλειτουργίας του ΤΑΧΙS και το άγχος των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής των δηλώσεων, προτείνοντας νέες ώρες αποστολής δηλώσεων σε ώρες που το σύστημα παρουσιάζει αυξημένες δυνατότητες αποδοχής δεδομένων.

Ερμηνεύοντας το δελτίο τύπου, καλείστε όπως:
- Παρατείνετε τι ώρες λειτουργίας των γραφείων σας, υποδεχόμενοι φορολογούμενους από τις 21:30 έως τις 09:30 το επόμενο πρωί.
- Μειώσετε τις άσκοπες μετακινήσεις σας προς και από τις οικίες σας για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Delivery και καναπές στο γραφείο εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο.

Προς ενίσχυσή σας, το Υπουργείο θα παρατείνει ομοίως τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών του και θα δημιουργήσει τηλεφωνική γραμμή μεταμεσονύκτιας εξυπηρέτησης με προνομιακή χρέωση.

Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλετε:
- στη μείωση της ανεργίας,
- στη μείωση ελλειμμάτων του ΙΚΑ,
- ενισχύετε τον επισιτιστικό κλάδο,
- ενισχύετε την ΔΕΗ, και
- συνολικά συμβάλετε θετικά στα Δημόσια Έσοδα.

Επικλήσεις περί:
- Αντισυνταγματικότητας,
- Άστοχου και ανεφάρμοστου σχεδιασμού,
- Προστιμολάγνας φορολογικής πολιτικής,
- Εμβόλιμων ψηφοθηρικών υποβολών (βλέπε Κοινωνικό μέρισμα),
- Φόρτο αχρείαστης εργασίας,
- Κατάρρευσης οικογενειακής συνοχής, κλπ.

αποτελούν ανυπόστατες δικαιολογίες που δεν αρμόζουν σε έναν επιστημονικό και επαγγελματικό κλάδο του κύρους και του επιπέδου μας, όπως αυτό σκιαγραφείται ιδιαιτέρως στην εν λόγω ανακοίνωση.

Μέλη που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω αντιμετωπίζουν ποινή διαγραφής από την Ένωση.

Συνάδελφοι, τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα σεναρίου σατυρικής φαρσοκωμωδίας.

Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι οι σεναριογράφοι δεν είμαστε εμείς.

για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο Γ. Γραμματέας
Παπαδημητρίου Παναγιώτης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο