Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Ξαναγράφουν» τους φόρους στο μνημόνιο που επαναξιολογείται - Στο τραπέζι ΕΝ.Φ.Ι.Α., εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος

27 Ιούνιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Όπως επισήμανε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, στόχος είναι η δημιουργία μίας λίστας αναποτελεσματικών μέτρων για την καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και για την περίοδο μετά την αποχώρηση της τριμερούς από την Ελλάδα. Στο τραπέζι της επανεξέτασης μπαίνουν καταρχήν ο ενιαίος φόρος ακίνητων και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους πως από την πλευρά της κυβέρνησης θα γίνει μια «ανάλυση ευαισθησίας» όλων των μνημονιακών πολιτικών αρχής γενομένης από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που θα επανεξετασθούν στα πλαίσια του προϋπολογισμού 2015.

«Έχει έλθει η ώρα να δούμε ποιος πληρώνει τη νύφη», ανέφερε ο αξιωματούχους, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να λαμβάνονται πλέον αποφάσεις στο πόδι. Ο ίδιος είπε πως ο νέος υπουργός Οικονομικών θα συνεργαστεί στενά με την νέα επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς εάν μειωθεί η φοροδιαφυγή θα ελαφρυνθεί και ο πολίτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συντονισμός των κυβερνητικών εταίρων για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια

Τέλος, ανέφερε πως η υλοποίηση των προαπαιτούμενων είναι σημαντική για λόγους αξιοπιστίας, ξεκαθάρισε ωστόσο πως η Ελλάδα θα πρέπει να «τελειώσει» με τις συστάσεις των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ και να οικειοποιηθεί το πρόγραμμα.

Πηγή news.gr
 




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης