Ειδήσεις Τεχνολογία

Απόπειρα δωροδοκίας από Microsoft;

Η κίνηση της Microsoft να δωρίσει ακριβούς υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windows Vista σε «επώνυμους»... αρθρογράφους του Internet, έχει εγείρει ποικίλα σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων αρνητικά. Πάντως οι παραλήπτες των δώρων αυτών δε φάνηκε να ενοχλούνται ...

Η κίνηση της Microsoft να δωρίσει ακριβούς υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windows Vista σε «επώνυμους»... αρθρογράφους του Internet, έχει εγείρει ποικίλα σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων αρνητικά. Πάντως οι παραλήπτες των δώρων αυτών δε φάνηκε να ενοχλούνται ιδιαίτερα.

Η δωρεά της Microsoft έγινε σε συνεργασία με την AMD, μαζί με την οποία έχει προχωρήσει σε μια καμπάνια διαφήμισης του νέου της λειτουργικού συστήματος. Συνολικά μοιράστηκαν 90 PCs σε συγγραφείς ιδιαίτερα πολυδιαβασμένων blogs όπως η Mary Jo Foley, ο Om Malik, ο Michael Arrington, ο Ed Bott και άλλοι. Τα συστήματα είχαν προεγκατεστημένη την έκδοση Windows Vista 64-bit Ultimate Edition και πρόκειται για ακριβά notebooks Acer Ferrari αλλά και desktop media PCs από τη Velocity Micro με κόστος μέχρι και $2.400.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft, η εταιρεία ήταν ανέκαθεν «πολύ ανοικτή και διαφανής» και ότι σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν περιμένει συντακτική ανταπόδοση με τη μορφή ευνοϊκών άρθρων. Παρόλα αυτά, η κίνηση αυτή της Microsoft προκάλεσε ποικίλα σχόλια, εκ των οποίων πολλά ήταν αρνητικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα σχόλια του Jason Calacanis, ιδρυτή του δικτύου blogs Weblogs Inc., ο οποίος αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «οι bloggers που επιλέγουν την οδό των δωρεάν προϊόντων θα μάθουν συν τω χρόνω, ότι η αξιοπιστία τους θα υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Αλλωστε σε τελική ανάλυση, η υπόληψη είναι όλα όσα έχει κανείς και η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη χαραμίσει σε δωρεάν πράγματα». Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η άποψη, όπως διατυπώνεται από τον Ed Bott, ότι πολλοί αρθογράφοι δεν είναι επαγγελματίες και γράφουν για να εξοικονομήσουν κάποια έσοδα για να τελειώσουν τις σπουδές τους. Σε αυτήν την περίπτωση, κινήσεις όπως αυτή της Microsoft είναι θεμιτές, καθώς από τη μια πλευρά επιτρέπουν σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε hardware και software τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα ίσως είναι πιο έξυπνος τρόπος προβολής από τη διαφήμιση σε ένα έντυπο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Microsoft συχνά προσκαλεί bloggers σε ταξίδια πληρώνοντας τα έξοδα, προκειμένου να παρευρεθούν σε εκθέσεις και εκδηλώσεις της εταιρείας.
 
Πηγή e-portal.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο