Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 15.000 ευρώ το όριο παρακράτησης συντάξεων στο Δημόσιο

Αυξάνεται στα 15.000 ευρώ, με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, το ποσό που δύναται να παρακρατεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τις συντάξεις επομένων μηνών.

Πρόκειται για τις αχρεωστήτως καταβαλλόμενες συντάξεις, τα βοηθήματα, καθώς και τα επιδόματα που καταβάλλονται μαζί με τη σύνταξη.

Το συγκεκριμένο ποσό ήταν 5.000 ευρώ έως τον Απρίλιο 2013, πέρυσι αυξήθηκε στα 6.000 ευρώ και πλέον διαμορφώνεται στα 15.000 ευρώ ετησίως. Καθώς, το υπουργείο Οικονομικών έκρινε ότι η ανάγκη ευχερέστερης είσπραξης των αχρεωστήτως καταβαλλομένων ποσών για συντάξεις, βοηθήματα και επιδόματα που συγκαταβάλλονται με τη σύνταξη, απαιτεί την αύξηση του σχετικού ορίου κατά 250%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση του ορίου κρίθηκε αναγκαία, καθώς, από λάθη συνήθως των υπηρεσιών, συνταξιούχοι του Δημοσίου ή των ΔΕΚΟ λάμβαναν είτε σύνταξη, είτε επιδόματα που δεν δικαιούνταν και τα επιπλέον τα ποσά καταβάλλονταν παρανόμως επί μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και επί δεκαετίες.


Ετικέτες για αναζήτηση συντάξεις επιδόματα ΔΕΚΟ παρακράτηση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο