Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Περί των οργανωτικών αλλαγών στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ


Αθήνα, 26 Ιουνίου 2014

Δελτίο Τύπου

Περί των οργανωτικών αλλαγών στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ


Απαντώντας εκ νέου στους ισχυρισμούς και στις επιφυλάξεις που διατυπώνουν Δήμοι και Κοινωνικοί Φορείς για το νέο μοντέλο υπηρεσιών του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, όπως διαμορφώνεται μετά από οργανωτικές αλλαγές με την εισαγωγή νέου τύπου Περιφερειακών Μονάδων (Περιφερειακά Διοικητικά Κέντρα, Υποκαταστήματα και Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης) και την αναδιοργάνωση των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Οι οργανωτικές αλλαγές των υπηρεσιών του Οργανισμού δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αντίθετα μάλιστα αποσκοπούν στην αναβάθμιση τους. Ο επανασχεδιασμός της οργανωτικής δομής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και ο μετασχηματισμός των υφιστάμενων παραρτημάτων σε Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν επιβεβλημένος λόγω της απόλυτης υποχρέωσης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να εναρμονιστεί με το Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο από 01.01.2014 (Π.Δ. 80 [ΦΕΚ68/τ.Α'/08.05.1997]) και προκειμένου ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει τις επόμενες δεκαετίες.

Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ συνεχίζει να παρέχει με απόλυτη πληρότητα το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τις επιχειρήσεις μέσω των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης τα οποία υποκαθιστούν τα παραρτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο οργανωτικό μοντέλο στηρίχθηκε σε δύο βασικές αρχές: την καλύτερη κατανομή και οργάνωση του υπηρετούντος ανθρωπίνου δυναμικού με βάση τα μεγέθη κάθε μονάδας με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους και στη συνένωση οργανικών μονάδων για την εξοικονόμηση πόρων σε όλα τα επίπεδα

Σε ότι αφορά το σκέλος των επιφυλάξεων που αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας, το θέμα αυτό πλέον δεν το διαχειρίζεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αλλά ο ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ.

Εξ όσων, μετά βεβαιότητας γνωρίζουμε η δημιουργία ενιαίων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο αναβαθμίζουν και δεν υποβαθμίζουν τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι στη διάθεση των Δήμων και των Κοινωνικών Φορέων για την παροχή των αναγκαίων διευκρινήσεων.

Τέλος με έμφαση επισημαίνουμε ότι, για τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία έχουν συσταθεί στις νησιωτικές, ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη στελέχωσή τους.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο