Ειδήσεις Απόψεις

Οι «λευκές νύχτες» του υπ. Οικονομικών

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικόςΜετά το σημερινό δελτίο τύπου του υπ. Οικονομικών, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με την καθιέρωση του μέτρου της «λευκής νύχτας» και στο θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε, έγινε γνωστό ότι το φορτίο του taxis είναι χαμηλό μετά τις 21:30 το βράδυ και μέχρι τις 09:30 το πρωί, οπότε οι φορολογούμενοι μπορούν αυτό το χρονικό διάστημα να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους απρόσκοπτα εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις δυνατότητες του πρωτοποριακού συστήματος taxisnet.

Με τον τρόπο αυτό υιοθετήθηκε και επίσημα από το αγαπητό μας υπουργείο  η έννοια της «λευκής νύχτας», όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη εδώ και χρόνια. Από τούδε και στο εξής θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα προνόμια του νέου αυτού θεσμού, υποβάλλοντας τις δηλώσεις μας μόνο τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η καθιέρωση του νέου αυτού μέτρου αποτελεί μέρος της γενικότερης αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, που έχει ως στόχο την εγκαθίδρυση ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, το οποίο μέσα από την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών, θα συμβάλλει στην γενικότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα αυτά βέβαια έχουν ως κύριο γνώμονα τον σεβασμό των φορολογούμενων πολιτών, καθώς και την προάσπιση της ανθρώπινης και της επαγγελματικής αξιοπρέπειάς τους, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινώς από πλευράς του υπ. Οικ.

Θέλω να συγχαρώ στο σημείο αυτό την ηγεσία του υπ. Οικονομικών που μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε οι πρώτοι πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο, που σε πείσμα της ανθρώπινης φύσης μας, θα εργαζόμαστε μόνο τις νύχτες για όσο διάστημα διαρκεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Είναι κάτι πρωτοποριακό, μια σκέψη που μόνο ένα ελληνικό μυαλό θα μπορούσε να συλλάβει. Μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για κατοχύρωση της πατέντας αυτής.  

Σε όλους εμάς που θα κάνουμε χρήση της «λευκής νύχτας» θα χορηγούνται δωρεάν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου μεγάλες ποσότητες καφέ για να αντέξουμε κατά τη διάρκεια της ολονυχτίας, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά τα οποία θα συνοδεύονται φυσικά απ΄όλα τα παρελκόμενα (ξηρούς καρπούς, φρούτα, κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό θα στέλνουμε τις δηλώσεις άνετα, χωρίς ίχνος ταλαιπωρίας. Συνιστούμε όμως στους συναδέλφους ή στους φορολογούμενους να πίνουν με μέτρο τα χορηγούμενα ποτά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι νηφάλιοι πριν την οριστική υποβολή του εντύπου Ε1 με ολέθρια αποτελέσματα.

Να σημειώσω επίσης ότι όσοι κάνουν χρήση του νέου θεσμού θα συμμετέχουν σε κλήρωση που θα πραγματοποιείται σε ειδικό γραφείο παρουσία συμβολαιογράφου και οι τυχεροί θα κερδίζουν αυτοκίνητα μεγάλου, μεσαίου και μικρού κυβισμού, γυαλιά νυχτερινής οράσεως -επειδή θα εργάζονται βράδυ-, cd με κλασική μουσική (κατά προτίμηση Vivaldi που εξυψώνει ώστε να μην μας παίρνει ο ύπνος) και άλλα πολλά πλούσια δώρα.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο που προκάλεσε τόσο μένος στους συναδέλφους μου αυτό το δελτίο τύπου του υπ. Οικονομικών. Μόνο σε εμπάθεια μπορώ να το αποδώσω, αφού τόσο καιρό το σύστημα του taxisnet δουλεύει άψογα, χωρίς προβλήματα και είναι ανοιχτό ήδη 97 ημέρες, ασχέτως αν τις μισές σχεδόν υπολειτουργούσε ή αν μέσα σ' αυτές ήταν και τα Σαββατοκύριακα! Να είμαστε λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες!

Χαιρετίζω για μια ακόμη φορά τη σοβαρή στάση του υπ. Οικονομικών και την πλήρη υπευθυνότητα της ηγεσίας του. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον συντάκτη του δελτίου τύπου για την μοναδική ικανότητά του να δείχνει μέσω του γραπτού του λόγου τον απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο.  
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο