Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων εισοδήματος και Ε9 φυσικών προσώπων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.


Δωδεκανήσου 7
2310-513875
[email protected]
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 24-6-2014

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων εισοδήματος και Ε9 φυσικών προσώπων.

Κύριε Υπουργέ,

Με επιστολές μας προς το Υπουργείο Οικονομικών την 8-5-2014 και 29-5-2014, μεταξύ άλλων, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που υπαγόρευαν την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων. Στις ήδη αντίξοες συνθήκες, προστέθηκε η δυσλειτουργία του taxisnet, η οποία καθιστά αδύνατη την τήρηση της υπάρχουσας προθεσμίας..

Στα Δελτία Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της 20-6-2014 και 24-6-2014 καλείτε τους φορολογούμενους «να σπεύσουν και να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός των υπαρχουσών προθεσμιών, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Καλείτε δηλαδή, μέσα σε 6 ημερολογιακές και όχι εργάσιμες ημέρες, να υποβληθεί σχεδόν το 40% των φορολογικών δηλώσεων.

Καλούνται δηλαδή, σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, φορολογούμενοι και Λογιστές – Φοροτεχνικοί, να ολοκληρώσουν την αποστολή 2,5 εκατομμυρίων δηλώσεων, παρά την αδυναμία του taxisnet να ανταποκριθεί σε έναν τόσο μεγάλο όγκο εργασιών.

Καλείτε στην ουσία, τους συναδέλφους να εργαστούν αυτές τις λίγες μέρες, επί 24ώρου βάσεως και κυρίως από τις 21.30 το βράδυ έως τις 9.30 το πρωί, ώστε να αντέξει το σύστημα!

Η «υπενθύμιση» περί «προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος και του οικογενειακού επιδόματος» μόνο επιπλέον προβλήματα και τριβές μεταξύ των φορολογουμένων και των συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών θα επιφέρει. Πιστεύουμε ότι η πολιτεία έχει τη δύναμη να δώσει λύση και σε αυτά τα θέματα.

Για τον προσδιορισμό καταληκτικών ημερομηνιών για τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων, θα πρέπει να διαμορφώνονται συνθήκες που να επιτρέπουν την τήρηση τους. Αν το σύστημα της Γ.Γ.Π.Σ. για την υποβολή των δηλώσεων είχε τεθεί σε λειτουργία από την 1-2-2014, ως όφειλε, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και αν όλο αυτό το διάστημα λειτουργούσε ομαλά, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να ζητηθεί κανένας επαναπροσδιορισμός και καμία παράταση.

Επιβάλλεται λοιπόν, να δοθεί άμεσα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις Φ.Π. καθώς και για το Ε9 έως την 31-7-2014 και ταυτόχρονα να υπάρξει μέριμνα ώστε το taxisnet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και διακοπές.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο