Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Γ. Βρούτσης: Έρχεται ο εθνικός φορέας απονομής συντάξεων

Την πρόθεση του υπουργείου για την θέσπιση ενός εθνικού φορέα απονομής συντάξεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη του στο MEGA.

Σύμφωνα με το πλάνο ο υποψήφιος συνταξιούχος θα κάνει την αίτηση του ηλεκτρονικά προς το νέο οργανισμό, ο οποίος θα έχει εξειδικευμένο προσωπικό από όλα τα ταμεία.

Αναφορικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι δεν θα θιγούν, ενώ προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των ταμείων σε έναν ενιαίο εθνικό φορέα .

Επίσης ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ισχύσει η κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων- μια πηγή ταλαιπωρίας για χιλιάδες ασφαλισμένους.

Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2014 όσοι εργάζονται την τελευταία 20ετία θα βλέπουν τα ένσημά τους ηλεκτρονικά και στο τέλος του 2015 όλοι οι Έλληνες θα έχουν ηλεκτρονικό ασφαλιστικό προφίλ.

Αναφορικά με τα εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την άποψη ότι το 2012 έπρεπε να έχει γίνει στάση της πληρωμής τους, καθώς «δεν υπήρχε ευρώ και γινόταν πλιάτσικο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς δημοσιεύματα για την καταβολή εφάπαξ ύψους 4.650 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι αυτό αφορά μόνο τους 5.000 υπαλλήλους του ΙΚΑ και όχι τους ασφαλισμένους του οργανισμού.

πηγή capital.gr


Ετικέτες για αναζήτηση Βρούτσης εφάπαξ ασφαλιστικό


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο