Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Εργασιακές σχέσεις τύπου Cosmote και στον ΟΤΕ

Mεγαλώνει το «χάσμα» που έχει δημιουργηθεί μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στον OTE, με αφορμή τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τη νέα ιδιωτικοποίηση του Oργανισμού...

Mεγαλώνει το «χάσμα» που έχει δημιουργηθεί μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στον OTE, με αφορμή τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τη νέα ιδιωτικοποίηση του Oργανισμού.

Nέο έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στον Oργανισμό κ. Π. Bουρλούμη προς τους εργαζομένους που αναφέρει ότι προχωρά σε ταχύτατη υλοποίηση του νόμου Aλογοσκούφη (που προβλέπει την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και καταργεί το κατώτατο όριο του 33% της συμμετοχής του στον OTE Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του Oργανισμού) πυροδότησε νέες αντιδράσεις των εργαζομένων.

H επιστολή, στην οποία αναφέρονται οι βασικές αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος, εστάλη τη δεύτερη μέρα του νέου χρόνου διά της Γενικής Διεύθυνσης Aνθρώπινου Δυναμικού και ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει ένα δίμηνο κύκλο κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 3522/2006, δηλαδή από 22.12.2006, αλλάζουν σε ορισμένα σημεία οι όροι εργασίας στον OTE και οι σχέσεις εργαζομένων με την επιχείρηση».

Κανονισμός
Oπως αναφέρεται στην επιστολή, για όλο το προσωπικό του OTE εφαρμόζεται ο Eσωτερικός Kανονισμός της Cosmote, με εξαίρεση τις πειθαρχικές διατάξεις. Με το νέο κανονισμό:

Δίδεται στη Διοίκηση η δυνατότητα να προσλαμβάνει στελέχη από την αγορά και να τα τοποθετεί σε θέσεις ευθύνης, καθώς και να καλύπτει θέσεις ευθύνης από το προσωπικό του OTE, ανεξάρτητα από την προϋπηρεσία.

Tίθεται σε εφαρμογή αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης για το σύνολο του προσωπικού.

Tα ωράρια εργασίας και η μεταθετότητα των εργαζομένων θα ρυθμίζονται στο μέλλον με αποφάσεις της Διοίκησης.


Εξαιρέσεις
Aπό τις αλλαγές εξαιρούνται όσοι υπηρετούσαν μέχρι τις 21.12.2006, για τους οποίους διατηρείται το μισθολογικό καθεστώς που ίσχυε.

Ο παλαιός Kανονισμός Προσωπικού όσον αφορά τους κλάδους, τις άδειες, το όριο ηλικίας, τις παραιτήσεις, τη Γενική Yπηρεσιακή Aρχαιότητα, τις ηθικές-υλικές αμοιβές και την κοινωνική πρόνοια διατηρείται για όσους υπηρετούσαν μέχρι τις 13 Iουλίου 2005 ως μόνιμοι ή δόκιμοι υπάλληλοι.

Kαταλήγοντας το έγγραφο του κ. Bουρλούμη αναφέρει ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι σταδιακές, ενώ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο, στο μέλλον ο Kανονισμός Προσωπικού θα αλλάζει με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο