Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι λέει το Υπ. Ανάπτυξης για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές

«Θα εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε σήμερα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους για την εφαρμογή του νόμου σχετικά με τις συγκεκριμένες περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται πως σε συνάντηση του προέδρου της Β. Κορκίδη με τον νέο υφυπουργό, ο κ. Γιακουμάτος διαβεβαίωσε την ΕΣΕΕ ότι οι τρεις περιοχές όπου θα παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου θα είναι αμιγώς τουριστικές και νησιωτικές. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ηγεσία εξετάζει αυτήν τη λύση, δεδομένου ότι στο Μνημόνιο δεν υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένες περιοχές.

Σε σημερινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε ότι ο Νόμος 4254 αναφέρεται σε τρεις περιοχές και όχι σε τρεις περιφέρειες και επτά περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο «το θέμα των Κυριακών δεν έκλεισε ποτέ».

Για να συμπληρώσει ότι η πρόταση για τρεις περιφέρειες και επτά περιοχές είναι του υπουργείου Ανάπτυξης και όχι του ΔΝΤ. Πάντως το θέμα των Κυριακών αλλά και άλλα θέματα του εμπορικού κόσμου, όπως η 24ωρη λειτουργία κάποιων εμπορικών αλυσίδων, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του νέου υπουργού Ανάπτυξης κ. Δένδια στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 2 Ιουλίου.

πηγή enikos.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΣΕΕ Κυριακές καταστήματα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο