Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι προτάσεις του Ο.Ε.Ε. για την λογιστική τυποποίηση στο δημόσιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5202252 , FAX: 5202903, e-mail: [email protected]

Αθήνα 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την λογιστική τυποποίηση στο δημόσιο


Τις βασικές θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σχετικά με την λογιστική τυποποίηση και τις αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας, περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κύριος Κόλλιας αφού έκανε μια αποτίμηση του έργου και των δράσεων του ΟΕΕ στο τομέα αυτό δήλωσε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητάει:

1. Να ανατεθεί στο ΟΕΕ η μελέτη και εισήγηση για την κατάρτιση του προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει τις βασικές αρχές του Λογιστικού Σχεδίου της Γενικής Κυβέρνησης και το περιεχόμενο του, ως ο φορέας που διαθέτει την τεχνογνωσία και εμπειρία στα κλαδικά λογιστικά σχέδια φορέων του Δημοσίου.

2. Να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για την πλήρωση θέσης προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) Υπουργείου μόνο στελέχη του Δημοσίου Τομέα του κλάδου ΠΕ Οικονομικού, οι οποίοι διαθέτουν την απαιτούμενη επιμόρφωση και κατάρτιση στην Λογιστική.

3. Να στελεχωθούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα από πτυχιούχους οικονομικών σχολών με εξειδίκευση και κατάρτιση στην λογιστική.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος επισήμανε:

1. Την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του Διπλογραφικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση ώστε όλος ο Δημόσιος Τομέας να τηρεί ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα και να σταματήσει η παράλληλη λειτουργία του Δημόσιου Λογιστικού με το Διπλογραφικό Σύστημα.

2. Την παροχή συνεχούς εκπαίδευσης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο των υπαλλήλων πτυχιούχων οικονομικής κατεύθυνσης οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δημοσίου.

3. Την αναγκαιότητα Ουσιαστικής Αναβάθμισης της λειτουργίας των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δημοσίου και του προσωπικού τους με τροποποίηση των υφισταμένων οργανισμών τους.


Από το Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ


Ετικέτες για αναζήτηση δημόσιο ΟΕΕ Κόλλιας


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο