Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Δελτίο τύπου της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. για παρατάσεις φορολογικών υποχρεώσεων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484
http://www.efeea.gr
Απ. Αναγ. Πρωτ. Αθηνών 3352/18.10.1990 - Αρ. Κατ. 17619/19.12.1990

Αθήνα 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. θέλει να πληροφορήσει τα μέλη της και τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς που εύλογα αγωνιούν με τις εκκρεμότητες πολλών φορολογουμένων και επιχειρήσεων, όσον αφορά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας (20-06-2014), για την αναδρομική διακοπή της δραστηριότητας τους στο μητρώο, ότι βρίσκεται στο πλευρό της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., υποστηρίζοντας το αίτημα για τα κρίσιμα ζητήματα των προθεσμιών που υπέβαλλε χθες προς τους κ.κ. Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών.

Για τον σκοπό αυτό στα πλαίσια συγκεκριμένων ενεργειών, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό, αφού πρωτίστως και το Υπουργείο ενδιαφέρεται, αφενός να αποφορτίσει τις εφορίες από την πίεση της τελευταίας στιγμής, αφετέρου να δώσει λύση στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων, η οποία όμως ταλαιπωρία (αναίτια) περνάει πρώτα από τα Λογιστικά-Φοροτεχνικά γραφεία, στη κρισιμότερη φάση της πίεσης τους από την ασφυκτική προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων. Και αυτό, ανεξάρτητα από την δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη ανταπόκριση των αδρανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων, για την εκπρόθεσμη διακοπή της δραστηριότητας τους στο μητρώο.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη παράταση δεν δημιουργεί καμία δημοσιονομική επίπτωση, πιστεύουμε και αναμένουμε, ότι θα δούμε ίσως και σήμερα, τη λύση (παράταση) που πρέπει να δώσει το Υπουργείο.

Όσον αφορά την παράταση των δηλώσεων και αυτή πρέπει να ρυθμισθεί νομοθετικά (εφόσον απαιτείται) και να δοθεί λόγω των γνωστών προβλημάτων, ιδίως από την αδυναμία του taxis να ανταποκριθεί και να αντέξει στο μεγάλο φορτίο, ειδικά όσο θα πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία, όπου συνήθως είναι ο μεγαλύτερος όγκος δηλώσεων. Σε μία τέτοια λύση συνηγορεί άλλωστε το γεγονός ότι λόγω πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου στις 31 Ιουλίου, δεν θα δημιουργήσει καμία υστέρηση εσόδων στο Δημόσιο.

Τέλος η παράταση υποβολής του Ε9 και η ταύτιση της με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης (Ε1), που ζήτησε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., δεν δημιουργεί πρόβλημα στα Δημόσια έσοδα, αφού η καταληκτική ημερομηνία της πρώτης δόσης για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., είναι η 31η Ιουλίου.

Και τούτο γιατί πιστεύουμε, ότι μετά την πλήρη μηχανογράφηση των εφαρμογών, δεν χρειάζονται πάνω από μία έως πέντε ημέρες για την εκκαθάριση των λόγω δηλώσεων και αποστολή e-mail στους υπόχρεους.Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Τσαμόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Χριστόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο