Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χάρισμα το μισό πρόστιμο στα αυθαίρετα για ενεργειακή αναβάθμιση

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το μέτρο που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να εκμεταλλευθούν το 50% του προστίμου προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ενισχύσουν στατικά τα ακίνητά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, αν και ο νόμος (4178/2013) τέθηκε σε εφαρμογή το περασμένο καλοκαίρι, βρισκόταν σε εκκρεμότητα η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σημειώνεται πως η ρύθμιση αφορά όλα τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν έως το 2003, ενώ στον συμψηφισμό δεν περιλαμβάνεται το παράβολο για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου που κυμαίνεται από 500 έως 10.000 ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδα από την είσπραξη προστίμων για τα αυθαίρετα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ενταχθεί ένας ιδιοκτήτης στη σχετική ρύθμιση, περιλαμβάνουν, αίτηση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ, αντίγραφο οικοδομικής άδειας, αποδείξεις και παραστατικά για τις δαπάνες, αντίγραφα παραστατικών ενεργειακής αναβάθμισης και πόρισμα ενεργειακού επιθεωρητή.

Σημειώνεται ότι αν το ποσό για την ενεργειακή αναβάθμιση υπερβαίνει το 50% του προστίμου για την τακτοποίηση το επιπλέον ποσό δεν υπολογίζεται και δικαιολογείται μόνο το ποσό μέχρι το ύψος του 50% του προστίμου.Πηγή: express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο