Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αίτημα Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

Προς το Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη

Κοινοποίηση
• Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα ∆ημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Χατζάκη
• Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη

ΘΕΜΑ: « Παράταση προθεσμίας υποβολής Φορολογικών δηλώσεων, Ε9 και εκπρόθεσμων διακοπών επιχειρηματικής δραστηριότητας »

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2014
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου
118

Αξιότικε Κε Υπουργέ και Υφυπουργέ,

Με δεδομένη την μέχρι τώρα πορεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και του Ε9 η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί επιβεβλημένο να δοθεί και να ανακοινωθεί σύντομα παράταση στις παρακάτω φορολογικές υποχρεώσεις:

1ον: Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του οικονομικού έτους 2014 η οποία λήγει 30/6/2014, να μεταφερθεί έως 31/7/2014

2ον: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 του έτους 2014, θα πρέπει να εναρμονιστεί με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων Ε1.

3ον: Η καταληκτική ημερομηνία εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία λήγει 20/6/2014, να μεταφερθεί έως 31/12/2014. Αυτό θα βοηθήσει την ομαλή ροή της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, Ε9 και εκπρόθεσμων διακοπών επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα γραφεία μας και θα βοηθήσει τους φορολογούμενους στην εκπλήρωση των παραπάνω υποχρεώσεων τους

Επειδή δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος λαμβανομένης υπόψη της παρούσας οικονομικής κατάστασης της Χώρας και επειδή οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την καθυστέρηση υποβολής Ε1 και Ε9 είναι οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί και το αίτημα μετάθεσης των ημερομηνιών αφορά μόνο την υποβολή και όχι την πληρωμή τους , ευελπιστούμε σύντομα στην ικανοποίηση του αιτήματος μας που αφορά όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο μαζί με τους απλούς πολίτες.


Μετά τιμής
Για το ∆.Σ.

Ο Πρόεδρος

Πανίδης Ι. Αβραάμ

Ο Γενικός Γραμματέας

Καμπάνης Βασίλειος


Ετικέτες για αναζήτηση ΠΟΦΕΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο