Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανάρπαστη η κενή θέση του Χ. Θεοχάρη


Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζει η θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων η οποία έμεινε κενή μετά την παραίτηση του κ. Χάρη Θεοχάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών έχουν σπάσει τα τηλέφωνα από ενδιαφερόμενους που ζητούν αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τα απαιτούμενα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα για τη θέση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλος είναι ο αριθμός και των βιογραφικών που έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα ανοικτής διακυβέρνησης opengov.gr. Η προθεσμία για την υποβολή βιογραφικού στο opengov.gr λήγει στις 15 Ιουνίου και η επιλογή του νέου ΓΓΔΕ αναμένεται να γίνει έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών η τρόικα έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι θα παρακολουθήσει στενά τη διαδικασία και τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγεί ο νέος ΓΓΔΕ και έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για το ενδεχόμενο τοποθέτησης κομματικού στελέχους στη συγκεκριμένη θέση. Επιθυμούν η επιλογή να γίνει με καθαρά τεχνοκρατικά και αξιοκρατικά κριτήρια που θα σηματοδοτεί και την προστασία του φορολογικού μηχανισμού από πολιτικές παρεμβάσεις. Μάλιστα ακόμη και η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρει ότι ο φορολογικός μηχανισμός παραμένει ευάλωτος σε πολιτικές παρεμβάσεις.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφερθούν αρμοδιότητες από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στον υφυπουργό Οικονομικών καθώς θεωρούν ότι στην θέση του πρώτου έχουν συγκεντρωθεί πολλές και κρίσιμες αρμοδιότητες οι οποίες αποτελούν εστίες προβλημάτων.

Οι υποστηρικτές αυτής της πρότασης θυμίζουν τις ερμηνευτικές εγκυκλίους που είχε εκδώσει ο πρώην ΓΓΔΕ κ. Χάρης Θεοχάρης, όπως αυτή για τη φορολόγηση των ομολόγων που είχε προκαλέσει πολύ θόρυβο και είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για την προεκλογική άνοδο των σπρέντ. Η τρόικα από την άλλη δεν θα επιθυμούσε αλλαγές στην κατανομή αρμοδιοτήτων της ΓΓΔΕ που θα σηματοδοτούσαν μια ενίσχυση του κυβερνητικού-κομματικού ελέγχου στο φορολογικό μηχανισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αξιοπιστία τους και στην αποτελεσματικότητά του στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
 
Πηγή Capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο