Ειδήσεις Τεχνολογία

Οι δημοφιλέστεροι διαδικτυακοί τόποι του 2006

Οι δικτυακοί τόποι της Microsoft παραμένουν στην πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό επισκεπτών, όμως η Google...ξεπέρασε τη Yahoo! το Νοέμβριο ως δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στο Διαδίκτυο. Εντυπωσιακή η άνοδος για το YouTube, τη Wikipedia και το MySpace...

Οι δικτυακοί τόποι της Microsoft παραμένουν στην πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό επισκεπτών, όμως η Google...ξεπέρασε τη Yahoo! το Νοέμβριο ως δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στο Διαδίκτυο. Εντυπωσιακή η άνοδος για το YouTube, τη Wikipedia και το MySpace.

Η εταιρεία διαδικτυακών μετρήσεων ComScore εκτιμά ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, από τους 736 εκατ. χρήστες που χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο τον περασμένο μήνα, οι 475,5 εκατ. επισκέφθηκαν τους δικτυακούς τόπους της Google και 475,2 εκατ. τους προορισμούς της Yahoo!. Στο ίδιο διάστημα οι δικτυακοί τόποι της Microsoft δέχτηκαν 501,7 εκατ. επισκέπτες.

Και οι τρεις εταιρείες σημειώνουν πάντως άνοδο. Σε σχέση με το Νοέμβριο του 2005, η Google είδε τους επισκέπτες της να αυξάνονται κατά 9%, η Yahoo κατά 5% και η Microsoft κατά 3%, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στη δέκατη θέση της λίστας εμφανίζεται το ΥουΤube.com, το οποίο κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση χρηστών, πάνω από 2.000% από τον περυσινό Νοέμβριο στα 107,9 εκατ. Ο δικτυακός τόπος εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο από τη Google αλλά μετρήθηκε ανεξάρτητα.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο οίκος ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay me 250,8 εκατ. επισκέπτες, με πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι κατά 1%.

Στην πέμπτη θέση οι δικτυακοί τόποι του δικτύου της Time Warner με 222,1 εκατ. επισκέπτες, στην έκτη θέση η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, που διπλασίασε τους επισκέπτες της στα 171,9 εκατ.
Το διαδικτυακό κατάστημα Amazon κατατάσσεται έβδομο με αύξηση 7% στα 143,9 εκατ., ενώ η Fox Interactive Media, ιδιοκτήτρια της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης MySpace.com, είδε τους χρήστες της να πενταπλασιάζονται στα 130,4 εκατ.
Στην ένατη θέση, τέλος, η μηχανή αναζήτησης Ask.com (πρώην Ask Jeeves), που υποχώρησε κατά 2% στα 110.9 εκατ. επισκέπτες.

Πηγή e-portal.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο