Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκολύνσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών

Σημαντικές διευκολύνσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους οφειλέτες του Δημοσίου ισχύουν από 1/1/2007, όπως προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σε όλες τις εφορίες της χώρας εγκύκλιο με διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων διατάξεων..

Σημαντικές διευκολύνσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους οφειλέτες του Δημοσίου ισχύουν από 1/1/2007, όπως προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σε όλες τις εφορίες της χώρας εγκύκλιο με διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων διατάξεων.
Μεταξύ άλλων, μειώνεται σε 5 τοις χιλίοις το παράβολο που καταβάλλεται με την αίτηση για την εξέταση αιτήματος διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής. Έτσι, για οφειλή 1.000 ευρώ το παράβολο ορίζεται πλέον σε 5 ευρώ από 15 ευρώ που ίσχυε και για οφειλή 1.500 ευρώ σε 7,5 ευρώ από 15 ευρώ.

Στις ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης υπάγονται και όλες οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις των οφειλών, οι οποίες όμως δεν μπορούν να υπερβούν συνολικά τις 48. Επίσης:


Δεν θα βεβαιώνονται οφειλές μικρότερες των 30 ευρώ ανά οφειλέτη και στην περίπτωση που έχουν βεβαιωθεί τέτοια ποσά θα επιστρέφονται στον οφειλέτη.

Αυξάνεται από τα 150 ευρώ σε 300 ευρώ το ποσό της οφειλής για το οποίο δεν θα λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά τον οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές από την εφορία.

Δεν θα επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών είναι μέχρι 600 ευρώ το μήνα. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει τα 600 ευρώ μηνιαίως επιτρέπεται η κατάσχεση μέχρι το 25% αυτών, όμως σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα απομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 600 ευρώ.
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο