Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Β.Ε.Α. - «Μέτρα ανακούφισης τώρα»

Την αναγκαιότητα εστίασης της πολιτικής στην πραγματική οικονομία επισημαίνει με αφορμή τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια.

Μετά την εξαφάνιση χιλιάδων επιχειρήσεων είναι πλέον φανερό ότι απαιτείται διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης και σε αυτό δεν παίζουν τόσο ρόλο τα πρόσωπα, όσο οι κυβερνητικές επιλογές που ακολουθούνται.

Είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί η φορολογική πολιτική που ακολουθείται με στόχο να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και να ασκηθεί ουσιαστική πολιτική με στόχο την επίτευξη αναπτυξιακής πορείας, με στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών μέσω της διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά. Η υπερφορολόγηση, η καθίζηση της αγοραστικής δύναμης και η έλλειψη ρευστότητας οδήγησαν 250.000 επιχειρήσεις σε λουκέτο, χωρίς καμία προοπτική επαναλειτουργίας.

Παρότι οι ΜμΕ αποτελούν πάνω από το 98% των επιχειρήσεων της χώρας, η οικονομική πολιτική σχεδιάζεται ερήμην τους, ακολουθώντας κατά γράμμα τους ασφυκτικούς περιορισμούς των Μνημονιακών υποχρεώσεων.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες περιμένουν ακόμη και την ύστατη  στιγμή να γίνουν πράξη οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας, ώστε να υπάρξει στροφή στην ανάπτυξη, όπου καταλυτικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και η νέα ηγεσία στο υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς ζητήματα ζωτικής σημασίας για τα Επιμελητήρια άπτονται των επιλογών του νέου υπουργού Νίκου Δένδια.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας εύχεται στη νέα κυβέρνηση καλή επιτυχία στο έργο της και κυρίως επισημαίνει την ανάγκη επίλυσης σοβαρών κοινωνικών και επαγγελματικών προβλημάτων.

Με αφορμή τον ανασχηματισμό ο πρόεδρος του ΒΕΑ Π. Ραβάνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τόσο από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έγινε λόγος για στροφή στην μικρο- οικονομία και πλέον σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει εάν και κατά πόσο η πολιτική αυτή θα γίνει πράξη σε μια περίοδο που οι δανειστές επιμένουν στην τήρηση μέτρων και κανόνων που απειλούν με εξαφάνιση τους εναπομείναντες επαγγελματοβιοτέχνες. Ελπίζουμε με την αλλαγή της κυβέρνησης να υπάρξει και μια αλλαγή πολιτικής προς όφελος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ώστε να επιβιώσουν όσες το έχουν καταφέρει έως τώρα», επισημαίνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης.


Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
http://www.acsmi.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο