Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τόμσεν: Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν

Να διασφαλιστεί η δυνατότητα του Δημοσίου να απολύει τους εργαζόμενους που δεν αποδίδουν ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, σε συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΡΙΤ και στη δημοσιογράφο Λένα Αργύρη.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως το Ταμείο στηρίζει την κυβέρνηση όταν λέει ότι θέλει να αποφύγει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο είπε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικά μέτρα βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, αλλά και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στην υγεία και στην εκπαίδευση.

“Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση. Για τη διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν. Πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”, τόνισε. 

Για το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών τόνισε πως αυτό είναι συνδεδεμένο με τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς αν υπάρχει μια διευρυμένη φορολογική βάση, τότε θα μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές μακροπρόθεσμα.

Ερωτηθείς για το χρέος, επανέλαβε πως υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους για τη μείωση του χρέους κάτω από το 110% το 2022 και ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλήξουν στα μέτρα για να μειωθεί το χρέος. Επανέλαβε εξάλλου πως δεν είναι απαραίτητο ένα κούρεμα και ότι η μείωση μπορεί να γίνει είτε μέσω της μείωσης των επιτοκίων ή με άλλους τρόπους.

Αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό, επεσήμανε πως αυτό ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της χρησιμοποίησης μέρους του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε με νέο πακέτο στήριξης από την ΕΕ. “Δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους νέα χρήματα”, είπε για το θέμα αυτό.

Τέλος, για το τραπεζικό σύστημα δήλωσε πως το ΔΝΤ ανησυχεί για το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αποσαφηνίζοντας πως δεν υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι επ' αυτού.

Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο