Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Μνημόνιο συνεργασίας ΚΕΠΕ και Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5202252,
FAX: 5202903,
e-mail: [email protected]

Αθήνα 11 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας Kέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ)

Μια σειρά συγκεκριμένων και στοχευμένων παρεμβάσεων πάνω σε μείζονα προβλήματα της οικονομικής ζωής και στα τρέχοντα θέματα της οικονομικής πολιτικής, εγκαινιάζουν το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), με το μνημόνιο, που υπέγραψαν σήμερα, οι Πρόεδροί τους, Νικόλαος Φίλιππας και Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το συμφωνητικό συνεργασίας προβλέπει τα εξής:
         
(α) Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος θα αναθέτει στο Kέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, ως επίσημο σύμβουλό του, την έρευνα ειδικότερων ζητημάτων οικονομικού ενδιαφέροντος που απασχολούν το ΟΕΕ, την εκπόνηση  αντίστοιχων επιστημονικών προτάσεων και τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση δημόσιων πολιτικών σε ευρωπαϊκό και εθνικό (κεντρικό, περιφερειακό ή τοπικό) επίπεδο καθώς επίσης και την εκπαίδευση των μελών του ΟΕΕ μέσω διεξαγωγής σεμιναρίων και προγραμμάτων δια βίου μάθησης.

(β) Το Kέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, αναλαμβάνει να δημιουργήσει μεικτή Ομάδα Εργασίας, η οποία θα επικεντρώσει τις εργασίες της στην επεξεργασία οικονομικών δεδομένων και πολιτικών, εστιάζοντας στη διατύπωση σχετικών αξιολογήσεων, προτάσεων και αναλύσεων. Στο πλαίσιο των εργασιών της εν λόγω Ομάδας Εργασίας θα είναι, παράλληλα με την παροχή συμβουλών οικονομικής πολιτικής και σχετικών αναλύσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η δημοσιοποίηση σε τακτική βάση ενημερωτικών δελτίων, αναλύσεων και μελετών οικονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών, Καθηγητής Νικόλαος Δ. Φίλιππας, δήλωσε:

Η συνεργασία αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες στη σχέση των δύο φορέων οι οποίοι αποτελούν μεγάλες δεξαμενές οικονομικής σκέψης για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Οι δράσεις που θα αναληφθούν από κοινού θα στοχεύουν στη διαμόρφωση νέων οικονομικών προτάσεων και πολιτικών με στόχο πρωτίστως τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς. Με την συμφωνία αυτή φιλοδοξούμε να  συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, διαχρονικά βιώσιμο, ανθρωποκεντρικό με έμφαση στο μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:

Η εποχή απαιτεί συνέργειες και ευρύτερες συνεργασίες ειδικά, μεταξύ φορέων, που έχουνε θεσμοθετημένο συμβουλευτικό ρόλο απέναντι στην πολιτεία, και οι οποίοι οφείλουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο παρόντες στα οικονομικά τεκταινόμενα της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών υπογράφουν σήμερα το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας.

Μέσω αυτού, θα δίνουμε το «παρών» με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις για μείζονα θέματα, όπως το Δημόσιο Χρέος, η Φορολογία, το Επενδυτικό Πλαίσιο και το Ασφαλιστικό.

Από το Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΕΕ ΚΕΠΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο