Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απόφαση - κόλαφος για τη Μύκονο - Λουκέτο σε 89 κέντρα διασκέδασης

Σε αναβρασμό η τοπική αγορά της Μυκόνου, μετά την απόφαση της αστυνομίας να σφραγίσει την Τρίτη 9 κέντρα διασκέδασης και τις επόμενες ημέρες άλλα 80, για υπέρβαση ωραρίου τις ώρες κοινής ησυχίας.

Οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων του νησιού από την πλευρά τους, σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο, με το δήμαρχο, Κώστα Κουκά, χαρακτήρισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, εν μέσω τουριστικής σεζόν, καταστροφικό αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, τα καταστήματα καταγγέλθηκαν για υπέρβαση ωραρίου, τόσο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι, όσο και τη νύχτα, οπότε κανονικά θα έπρεπε να κλείνουν στις 3 τα ξημερώματα -αν και την ώρα εκείνη είναι γεμάτα από κόσμο.

Η εξέλιξη αυτή στην αρχή της τουριστικής περιόδου, όπως είπαν οι επιχειρηματίες, τους οδηγεί στην καταστροφή, σε μια εποχή που η κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές οικονομικού χαρακτήρα παντού -ιδιαίτερα, όπως σημειώθηκε, σε επιχειρηματίες ενός νησιού το οποίο λειτουργεί κατ' εξοχήν τη θερινή τουριστική περίοδο.

Οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, μέσω του προέδρου τους, κ. Ιωάννη Θεοχάρη, αποφάσισαν να αντιδράσουν, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή τεράστια αδικία σε επίπεδο νομοθεσίας. Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, η αντίδραση και η κατεπείγουσα συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο είναι πλέον μονόδρομος, μετά την πρόσφατη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία δεν δίνεται το δικαίωμα στους επαγγελματίες να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για μηνύσεις που τους έχουν κατά καιρούς υποβληθεί και αφορούν στην πλειονότητά τους παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας και κατά περιπτώσεις σε ηχορρύπανση.

Τη συμπαράστασή τους στους καταστηματάρχες εξέφρασαν η απερχόμενη δήμαρχος του νησιού, κυρία Ειρήνη Γρυπάρη καθώς και ο νέος δήμαρχος, κ. Κουκάς, ο οποίος μάλιστα συνέστησε ψυχραιμία. Όπως είπε ο δήμαρχος, θα πρέπει να ασκηθούν άμεσα πολιτικές πιέσεις στο αρμόδιο υπουργείο και να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα ζητήσει άμεσα συνάντηση για το πρόβλημα.

πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο