Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε για την σκοπιμότητα του εξαναγκασμού σε παραίτηση Γ.Γ. της Γ.Γ.Δ.Ε κ. Θεοχάρη και τις συνέπειές της στον εκσυγχρονισμό της Φορολογικής Διοίκησης

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Αθήνα 06/06/2014

Προς : Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά                             
Κοιν.:Υπ.Οικ. κ. Ιωάννη Στουρνάρα                                      

Αρ.Πρωτ.:0004842/6-6-2014

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθήσαμε την ιδιαίτερα βίαιη και θεσμικά προκλητική, απομάκρυνση του Γ.Γ της Γ.Γ.Δ.Ε.
Απομάκρυνση που δεν βασίστηκε στην αναποτελεσματικότητα, η την αδυναμία επίτευξης των στόχων εκσυγχρονισμού της φορολογικής διοίκησης αλλά στην ανάγκη μικροπολιτικών σχεδιασμών της συγκυβέρνησης (Ν.Δ – ΠΑ.Σ.Ο.Κ)

Επισημαίνοντας:

• Τον ορατό κίνδυνο αποδόμησης του όποιου εκσυγχρονισμού της φορολογικής διοίκησης έχει επιτευχθεί έως σήμερα.

• Της κομβικής σημασίας χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την απομάκρυνση του Γ.Γ ( υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ολοκλήρωση 1ου μέρους απλοποίησης φορολογικών διαδικασιών και συλλογής της φορολογικής πληροφορίας από την πηγή εκπόρευσή της,..)

• Την ενεργοποίηση των ίδιων κομματικών μηχανισμών του παρελθόντος (περίπτωση απομάκρυνσης κ. Σπινέλη).

• Την εσπευσμένη και χωρίς προγραμματισμό αντικατάστασή του από κομματικό στέλεχος ( περίπτωση Γ.Γ της ΓΓΠΣ)

• Την έντονη και πανικόβλητη πίεση για ανάκληση της ΠΟΛ.1117/25.4.2014 με σκοπό την επιλεκτική εξαίρεση των πελατειακών κομματικών σχέσεων της Ν.Δ – ΠΑ.Σ.Ο.Κ  την ίδια στιγμή που το σύνολο της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής του τόπου συνεχίζει να προσφέρει από το υστέρημά του.

Σας καλούμε

στην ανάκληση επ’ αόριστον της παραίτησης του Γ.Γ., έως ότου προετοιμασθεί η επιτυχής αντικατάστασή του και διασφαλισθεί η συνέχιση εκσυγχρονισμού της Φ.Δ

Με Εκτίμηση

Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο