Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πότε το οικόπεδο πρέπει να γραφεί σε άλλη γραμμή από το κτίσμα;

Από τον Ορέστη Σεϊμένη

Όταν το κτίσμα είναι «τυφλό», δηλαδή οι προσόψεις του βλέπουν αποκλειστικά:
• Σε ακάλυπτο χώρο
• Σε αίθριο
• Σε στοά,
και  το οικόπεδο, επί του οποίου βρίσκεται το κτίσμα, δεν είναι τυφλό, δηλαδή έχει πρόσοψη
• σε δρόμο ή
• σε πλατεία,
και εφόσον είναι υποχρεωτική η αναγραφή των στοιχείων του οικοπέδου στο Ε9,

Τότε:

Τα στοιχεία του οικοπέδου πρέπει να αναγραφούν (υποχρεωτικά) σε χωριστή γραμμή από τα στοιχεία του κτιρίου.

Αυτό είναι αναγκαίο στην περίπτωση υπολογισμού του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για να μην επιβαρυνθεί με περισσότερο φόρο το «τυφλό» κτίριο.

Σχετική η παράγραφος 7 του άρθρου 2 της ΠΟΛ.1052/17.2.2014 η οποία γράφει επί λέξει:

«7. Όταν κτίσμα έχει πρόσοψη αποκλειστικά σε ακάλυπτο χώρο ή σε αίθριο ή σε στοά, θεωρείται «τυφλό». Όταν οικόπεδο ή γήπεδο δεν έχει καμία πρόσοψη σε δρόμο ή πλατεία, θεωρείται τυφλό. Σε περίπτωση τυφλού κτίσματος, εφόσον, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο αυτό, αναγράφονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του οικοπέδου και εφόσον αυτό δεν είναι τυφλό, αναγράφεται σε διαφορετική γραμμή, ώστε να δηλωθεί η πρόσοψή του, με συμπλήρωση και της συνολικής επιφάνειας των επ’ αυτού κτισμάτων.»

Περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα 244 και στις σελίδες 239 έως 243 του βιβλίου για το Ε9 και ΕΝ.Φ.Ι.Α  των Ορέστη Σεϊμένη και Βαγγέλη Αμπελιώτη

6/6/2014
Ορέστης Σεϊμένης


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝΦΙΑ Ε9


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο